Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Christian Heljanko on nauttinut ennen liigauraansa Mestiksessä isoa vastuuta. (Arkistokuva)

Saana Hakala

Tappara selvisi tukalasta alivoimasta ja puristi voittoon - sensaatiovahti jälleen liekeissä

Tapparan Matti Järvisen kolmannessa erässä saama pelirangaistus ja viiden minuutin jäähy sekä sitä seurannut hyökkäysketjujen sekoittuminenkaan eivät pysäyttäneet Tapparaa tiistaina. Lahteen saapunut sarjakakkonen kaatoi Pelicansin jatkoajalla loistavan ylivoimapelinsä ansiosta maalein 3−2.

Viiden ottelun pisteputkessa viilettävä tamperelaislauma onnistui riisumaan Pelicansin aseistaan. Vaikka lahtelaisilla omat hetkensä hyökkäyspelissä olivatkin, ei se onnistunut toteuttamaan aggressiivista hyökkäämistä ja jatkuvaa pakkien paineistamista heidän kannalta toivotulla tavalla.

− Vähän tuntui jopa, ettei hirveästi tullut torjuntoja määrällisesti. Oli kuitenkin sellaisia puolipahoja paikkoja, sensaatiomaisella tavalla Liiga-jäille murtautunut Tappara-maalivahti Christian Heljanko myönsi.

Pelicansin päätöserän umpisurkea viiden minuutin ylivoima kuvasi joukkueen hyökkäämistä läpi illan. Joukkue sai kiekon syvään, mutta todellisten paikkojen luomisessa oli suuria vaikeuksia Tapparan vastaavasti tehdessä sekä toisen että ratkaisevan kolmannen osuman ylivoimalla.

Heljangon mukaan juurikin päätöserän vitosen tappaminen jäi pelin ratkaisuksi.

− Se oli se. Se oli niin kliininen tappo, kaverilla ei ollut siinä viiteen minuuttiin paikkaa. Oli vähän kyseenalainen vihellys, en tiedä. Ainakin minun mielestä. Pitää katsoa, miltä videolta näyttää, maalivahti pyöritteli.

Tappara on jälleen päässyt kovaan iskuun, mistä Lahden ilta toimii loistavana esimerkkinä.

Isännät kurissa pitänyt joukkue onnistui nollaamaan hurjassa pisteputkessa olleen Iikka Kangasniemen, lisäksi se rokotti isäntiä armotta mainitun tukalan alivoiman jälkeen.

Ja kuin kirsikkana kakkuun Heljanko tarjosi jälleen kerran voittoon avaimet, joihin vierailijat lopulta tarttuivat. Lahdessakin jatkunut mahtivire ei torjujaa itseään ole yllättänyt.

− No, en ole yllättänyt. Se on ehkä väärä sana.

− Tiesin, että on niin hyvä joukkue, jonka takana saa pelata. Totta kai vaatii tuuriakin, tänään oli muutama tolppalaukaus.

Porvoolaislähtöinen torjuja on pelannut Liigassa kuusi ottelua loistavin ottein päästettyjen maalien keskiarvon ollessa alle kahden ja torjuntaprosentin jopa lähelle 95.

Heljangon ja Dominik Hrachovinan välinen kamppailu vastuusta siis kovenee, minkä sensaatio itse näkee hyvänä asiana. Tapparassa arkitekemisen on pakko olla kovaa pelaajan lunastaakseen paikan rosteriin.

− Luulen, että alkukaudesta kun Domi pelasi, niin olin aika kysymysmerkki. Nyt on pystynyt näyttämään, että ainakin tällä hetkellä pystyy pelaamaan. Se on valmennuksellekin aika positiivinen asia.

− Tämä pistää arjessa paiskimaan enemmän hommia, kun ei ole varmaa, että pelaat päivästä toiseen. Luulen, että tämä on Domillekin hyvä. Tarvitaan häntä, kun ruvetaan pelaamaan kevään pelejä.

Kommentit

Avaintapahtumat

  • • Aleksi Rekosen jäähy herätti isännät...
    Pelicans-hyökkääjä sai ensimmäisessä erässä 2+10 minuuttia pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta. Kun Tapparan Sebastian Repo tuon ylivoiman aikana iski 2-0-maalin, vaikutti kotijoukkue ärsyyntyvän tuomiosta ja maalista. Isännät tulivat toiseen erään hurjalla jalalla, mikä lopulta toi kun toikin kaksi maalia.
  • • ... ja Matti Järvisen ulosajo puolestaan vieraat
    Pelicansin tavoin myös Tappara yllättäen ammensi isosta jäähystään. Kun Järvinen lensi päätöserässä ulos puskemisesta, sai kotijoukkue todellisen sauman mennä menojaan. Joukkue ei kuitenkaan saanut ylivoimalla mitään aikaiseksi, minkä seurauksena Tappara vastaavasti rokotti seuraavasta ylivoimastaan voitto-osuman.