Pelicans vei kuumatunteisen kamppailun nimiinsä - kolme ulosajoa väritti iltaa

Ben Blood ja Otto Karvinen ottivat toisistaan mittaan toisessa erässä.
Pelicans vei Sportia vastaan pelatun ottelun nimiinsä niukasti numeroin 2-0. Ottelussa nähtiinkin enemmän ulosajoja kuin maaleja.

Sportin vaikea talvikausi sai jatkoa Lahdessa keskiviikkona, kun Pelicans voitti vaasalaiset kuumatunteisessa kamppailussa jalkapallolukemin 2-0. Ottelua värittivät kolme uloajoa, sekä viheltämättä jäänyt kyynärpäätaklaus päähän.

Ottelu alkoi Pelicansin hallinnassa ja joukkue olikin ensimmäisessä erässä selvästi parempi joukkue. Ottelun ensimmäinen huippupaikka avautui Antti Tyrväiselle Mikko Kousan loistavasta esityöstä, mutta Mika Järvinen Sport-maalilla veti tilanteessa pidemmän korren.

Hetkeä myöhemmin Tyrväinen nousi uudestaan esille törmättyään ottelun linjatuomariin. Ottelun annettiin jatkua pitkän tovin tapahtuneen jälkeen, mutta muutama minuutti tapahtuneesta tuomarit pitivät palaverin ja passittivat voimahyökkääjän ennen aikaiseen suihkuun sopimattoman käytöksen johdosta.

Hetki tämän jälkeen tunteet alkoivat kuumeta ottelussa, kun Sportin Filip Riska taklasi ikävän näköisesti Taavi Vartiaista kyynärpäällä kasvoihin. Tilanne meni tuomaristolta täysin ohi, ja jo tässä vaiheessa oli aistittavissa, että loppuottelusta ei tule puuttumaan sähköä.

Toisessa erässä tappelu ja maali

Toinen erä oli ensimmäistä selväisti tasaisempi ja Sportkin pääsi otteluun paremmin mukaan. Erän puolivälin tienoilla ottelussa kytenyt molemminpuolinen liekki pääsi roihahtamaan kunnolla.

Markus Kankaanperä alkoi hakata poikittaisella mailalla useaan kertaan kiekotonta Iikka Kangasniemeä ilmeisesti aikomuksenaan haastaa Pelicansin kultakypärä tappeluun. Tästä Ben Blood veti omat johtopäätöksensä ja aloitti tappelun Otto Karvisen kanssa. Karvinen innostui nujakasta niin, että löi muutaman kerran linjatuomariakin ja lopuksi heitti kyynärsuojansa häntä päin. Näin ollen ottelussa nähtiin jo toinen iso rangaistus sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

− Me emme ota taka-askelia ja puolustamme omiamme loppuun asti, Pelicans-käskijä Petri Matikainen kommentoi tappelua.

Pelicans sai tappelusta uutta virtaa pelaamiseensa ja muutamaa minuuttia myöhemmin Vili Sopanen pääsi siirtämään maalinedusruuhkan jälkitilanteesta lahtelaiset johtoon. Osuma jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Sport vei viimeistä erää, Järvisen sähellys ratkaisi pelin

Kolmanteen erään tunteet olivat selvästi rauhoittuneet ja Sport oli saanut erätauolla uuden vaihteen silmään. Vaasalaiset hallitsivat kolmatta erää suvereenisti, mutta Pelicans onnistui pitämään kotkalauman pois pahimmilta maalintekosektoreilta. Myös useat ohi- ja ylilaukaukset hyviltä tonteilta pitivät Janne Juvosen vartioiman Pelicans-veräjän koskemattomana.

Muutama minuutti ennen loppua kesken Sportin parhaan painostuksen maalivahti Järvinen haparoi kiekon kanssa kohtalokkaasti ja Mestiksestä lainalla pelaava Arttu Heikkinen pääsi tuikkaamaan kiekon maaliin huolimatta siitä, että makasi jään pinnassa mahallaan.

Suurissa vaikeuksissa olevan Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa otteisiin.

− Hyvän vieraspelin pelimme. Maalit jäi puuttumaan. Meillä oli riittävät paikat tehdä maaleja, mutta tänään ei uponnut.

Muokattu 22.29: Kyynärpäätaklauksen suortti Sportin Filip Riska, ei Aleksi Ainali.