Pelicansin ykkösketjun show lannisti SaiPan - "Roolit ovat aukeamassa"

LIIGA / Raportti
Pelicansilla riitti aihetta tuulettamiseen tapaninpäivän tansseissa. (Arkistokuva)
Kuva © Erik Jokinen / erik.jokinen@jatkoaika.com
SaiPan reppuun tehot 1+2 iskenyt Justin Hodgman johdatti Pelicansin toiseen peräkkäiseen voittoon Liigassa tapaninpäivänä numeroin 3-2. Jatkoajalla nähty ratkaisuosuma oli silmiä hivelevää taidetta, kun kanukki kiersi maalin takaa ja kiepautti pikkumustan häkkiin yhdellä kädellä.

Pelicansin ykkösketju oli tapaninpäivänä jälleen täyttä rautaa: Maalin iskenyt Antti Tyrväinen, pelin taidokkaasti päättänyt Justin Hodgman sekä 1+2-tehot nakuttanut Vili Sopanen johdattivat kotijoukkueen kiinni kahteen pisteeseen.

− Ykköskenttä oli tänään hyvä. Tuntuu, että roolit ovat aukeamassa joukkueessa, kohta saadaan jätkiä sairastuvasta lisää. Meillä on paljon kilpailua pelipaikoista, niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, kun kaikki saadaan mukaan. (JuhaLeimu on kohta pelikuntoinen, kotijoukkueen päävalmentaja Petri Matikainen iloitsi.

− Olen iloinen, (SaiPan) toinen maali oli minun syytä. Tämä oli hyvä taistelupeli, meillä oli tilaisuus ottaa myös kolme pistettä, mutta muutamat virheet kostautuivat. Joukkue taisteli esimerkillisesti, illan sankari Hodgman kertasi.

Tasapelipiste oli kummallekin ansaittu kenttätapahtumia tuijottamalla. Ottelun alku oli jälleen aggressiivisesti hyökänneiden isäntien, päätöserässä puolestaan SaiPa nousi väkisin tasoihin ennakkoluulottoman ja rohkean kiekollisen pelin ansiosta.

Vieraiden päävalmentaja Ari Santanen ei painanut päätä puskaan tappiosta huolimatta. Mikael Kurosen ja Tero Koskirannan maalit eivät aivan riittäneet maanantaina voittoon.

− Joulun jälkeen varmasti ihan OK peli molemmilta. Aloitettiin hyvin, ollaan usein oltu täällä Lahdessa alussa vaikeuksissa. Saatiin oma peli kohti toista erää paljon paremmin käyntiin. Muutama virhe, joista Pelicans teki meille maalit, SaiPa-luotsi luonnehti.

Vuosi sitten Pelicans otti SaiPalta käkättimeen tapaninpäivän pelissä Lappeenrannassa 1−5-numeroin. Nyt lahtelaiset tekivät hieman erilaisia päivärutiineita, jonka myötä myös tulos oli joukkueelle suotuisampi.

− Minun mielestä erinomainen peli, tähän aikaan vuodesta. Viisi päivää oli vapaata, ja lyhyt, 12 minuutin aamujää. Viime vuonna tehtiin se virhe, että otettiin liian kova aamujää, eikä illalla löytynyt mitään. Nyt tehtiin toisinpäin, valmennuskin on oppinut jotain, Matikainen huomautti.

Liigassa nyt kuudentena olevalla Pelicansilla ja 14:ttä sijaa miehittävällä SaiPalla oli saumat ratkoa kamppailu jo varsinaisella peliajalla. Kotijoukkue tuhlaili muutamia loistopaikkoja, vierailla puolestaan ylivoima oli surkeaa. Itse ainoastaan kerran jäähyilleet Idän Sputnikit eivät osuneet neljällä ylivoimalla kertaakaan.

− Ylivoimaa saatiin tähän iltaan riittävästi, meidän ylivoimapelaaminen on surullista. Siinä oli meidän paikat päästä kuskin paikalle ja tähän peliin. Kolmannen erän nousuun olen erittäin tyytyväinen. Oli vielä mahdollisuudet voittaa, SaiPan Santanen päätti.

− Viihdyttävä peli, minun mielestä pelattiin ajoittain erittäin hyvin. Oltaisiin voitu ehkä kolmekin (pistettä) ottaa, mutta virheitä tulee. Voitto on tärkeintä, erittäin tyytyväinen siihen, että pystyttiin voittamaan, Pussinokkien pääkäskijä Matikainen puolestaan hehkutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo