Tappioputkensa katkaissut Lukko jatkoi Pelicansin erikoista vuoristorataa - "Olimme todella tylyjä"

LIIGA / Raportti
Kaapo Kähkönen venyi loistoiltaan tukalassa paikassa. (Arkistokuva)
Lukko on ollut viime vuosina Pelicansille raskas vastus Lahdessa. Sama trendi jatkui myös perjantaina sarjajumbon kairatessa pussinokilta makean pistepotin 1−4-numeroin vahvan toisen erän ansiosta. Tätä ennen Lahden neljä edellistä kohtaamista olivat menneet raumalaisille kaikki maalin erolla.

Edellisen kerran Pelicans on onnistunut kampeamaan raumalaiset kotiyleisönsä edessä nurin lähes päivälleen kaksi vuotta sitten. Isäntäjoukkueella oli perjantaina 3842-päisen yleisön edessä avaimet voittoon sen hallitessa kenttätapahtumia ja kiekollista peliä ensimmäisen erän sekä myös näennäisesti päätösperiodin aikana. Ainoastaan toisen erän ensimmäiset 15 minuuttia menivät rinnalle ja lopulta ohi puskeneiden vieraiden nimiin.

− Pelicans ei välttämättä päässyt sellaiseen menoon kuin esimerkiksi Raumalla. Se oli meille hyvä ja päästiin peliin paremmin kiinni. Toinen erä oli hyvä meiltä, kolmannessa erässä olimme kärsivällisiä, Lukon päävalmentaja Juha Vuori pohti ratkaisukohtia viitaten samalla syyskuiseen Pelicansin 3−6-vierasvoittoon.

− Nukkumatti tuli pukuhuoneeseen. Peli katosi täysin, ja sitä on vaikea saada enää takaisin, kotijoukkueen pääkäskijä Petri Matikainen puolestaan luonnehti ensimmäisen ja toisen erän eroja.

Vuoren johtama lauma käänsi pelin toisessa erässä Pelicansin ollessa siinä pahasti ulapalla syöttöjen karkaillessa sekä jäähyboksin oven käydessä turhan tiuhaan. Näiden seikkojen seurauksena vieras iski kahdesti, kun keskushyökkääjien Aaron Gagnonin sekä Peter Tiivolan maalit käänsivät peliä Lukolle ainakin numerollisesti.

− Erittäin tyytyväinen tietenkin olen, että saatiin voitto. Meidän tilanteessamme ei auta kuin keskittyä huomiseen. Nautitaan tästä hetken aikaa, Vuori mietti pohtien tulevaa.

Pelicansin ainoasta vastasi kiekon jalallaan verkon perukoille ensierässä ohjannut Marko Pöyhönen. Lukolle kolmannen kerran maalasi ranskalainen Valentin Claireaux läpiajosta Janne Juvosen ollessa voimaton Pelicansin maalilla, neljännen kerran kiekko upposi tyhjään nuottaan Gagnonin toimesta.

− Ymmärrystä ei ollut siitä, mitä tämä homma on. Lukko on hävinnyt paljon, annettiin elämänlankaa turhaan tänään. Meillä ei ole vielä ymmärrystä, mitä voittaminen vaatii pitkässä juoksussa, pitäisi jaksaa pelata pitempään kuin 20 minuuttia, isäntien pettynyt päävalmentaja pyöritteli.

Lahden illassa oli kliseisesti sanottuna nähtävissä valoa tunnelin päässä Lukon osalta, sillä edes maalivahtivastoinkäymiset eivät sarjajumboa kaataneet. Aloittavaksi kassariksi merkattu tšekkitorjuja Jakub Stepanek sai jonkinlaista osumaa alkujäillä, jonka vuoksi tolppien väliin komennettiin alunperin luukkuvahdiksi suunniteltu nuorten kultaleijona Kaapo Kähkönen.

− Omasta mielestä olen pelannut ihan ok, en ole tuskastellut. Voitot tulevat, kun pelaamme tarpeeksi hyvin joukkueena. Kolmannessa erässä olimme todella tylyjä ja pelattiin johtoasemassa hyvin, illasta kiitettävin paperein selvinnyt EJK-kasvatti tuumasi pelin ja syksyn antia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo