Pyörälä upotti Pelicansin - "Kokenut sotaratsu koijasi vähän nuorempaa"

Kärppien Mika Pyörälä nousi myös Lahden illassa suureen rooliin. (Arkistokuva)
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Jos on aiemmin tällä kaudella maalipaikkojen tuhlailu ollut Kärppien perisynti, niin tiistaina kyseisen ongelman kanssa paini Pelicans. Jatkuvasti otteitaan petrannut oululaisjoukkue haki Lahdesta elintärkeät pisteet jatkoajan jälkeen numeroin 1-2.

Hallinnasta ei yleensä ole iloa, jos maaleja ei synny. Pelicans sai kokea sen, mihin Kärpät on tämän kauden aikana turhan usein kaatunut. Kotijoukkue tuhlasi tontteja 3288-päisen yleisön edessä eniten ylivoimiensa aikana, sillä esimerkiksi ensierässä pussinokat pyörittivät ylivoimallaan pikkumustaa Kärppien puolustusalueella muutamaa sekuntia vajaat kaksi minuuttia putkeen.

− Ensimmäisessä erässä oltiin aika purjeessa ja takana oltiin. Pelicans pelasi, niin kuin koko syksyn ajan, pirun hyvää jääkiekkoa. Hyvin taisteltiin, puolustettiin, uhrauduttiin, väännettiin ja käännettiin. Oli suunnitelmissa, että pikkuhiljaa päästään peliin mukaan, lahtelaisille tuttu Kärppä-luotsi Kai Suikkainen tuumi.

Kahden ensimmäisen erän aikana Kärpät oli pahasti purjeessa. Vieraat saivat ensimmäisessä ja toisessa erässä p-pisteiden ja veskari Janne Juvosen maalin välistä ainoastaan kolme kutia, joiden lisäksi Lasse Kukkosen ohjausmaali syntyi juurikin aloituspisteiden välistä.

− Tiukka matsi, mielestäni pelattiin ihan hyvin tänään. Meillä oli omat paikat naulata tuo peli. Oli kiva pelata pitkästä aikaa taas, pitkän tauon jälkeen laatikkoon palannut Pelicans-hyökkääjä Antti Tyrväinen pyöritteli.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Kärpät luki Pelicansin ylivoimaa ja kaikkinensa hyökkäyksiä eliminoiden ne hyvin. Yksilötasolla Kärppien nuorista debytanteista vajaat 14 minuuttia peliaikaa kellottanut sentteri Jesse Koskenkorva selvisi illasta puhtain paperein, puolustaja Juho Korhonen ei puolestaan vielä päässyt vaihtopenkkiä pidemmälle.

Kärpät heräsi taisteluun - palkintona elintärkeät pisteet

Viimeistely oli isännille tervanjuontia Kärppien puolustusmuurin edessä, kun Justin Hodgmanin toisessa erässä väkisin runnoma maali jäi kotijoukkueen ainoaksi.

Kokoajan parantuneen puolustamisen lisäksi Kärpät sai myös hyökkäämisessä ja kiekollisessa pelissä punaisesta langasta sen tukevammin otetta, mitä vanhemmaksi ilta tuli. Palkintona tästä Ouluun lähti kaksi pistettä Kukkosen ohjurimaalin sekä Mika Pyörälän napakan rannelaukauksen upottua Juvosen selän taakse. Voittomaali syntyi vain viisi sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

− Kadotin sen (kiekon) ja menin Pyörälän kikkaan, vähän hämäsi minua. Kokenut sotaratsu koijasi vähän nuorempaa. Olisi pitänyt olla huolellisempi, en tajunnut, että noin vähän peliä jäljellä. Tällaista tämä on, mennään eteenpäin, vanhempi Tyrväinen sanaili.

Jatkoaikapotti tuli oululaisille tärkeään paikkaan. Pudotuspelipaikka häämöttää nyt viiden pisteen päässä, 13:ntena olevien oululaisten silmiin.

− Päivällä kävin pitkän kävelylenkin kävelemässä tuossa Vesijärven rannassa ja ympäri Lahtea. Silloin tuntui, että on tämä Lahti pirun hieno kaupunki, mutta nyt tuntuu vielä hienommalta tämän voiton myötä. Täytyy myöntää, Pelicansin keväällä 2012 hopealle johdattanut Suikkanen hekumoi, ja lopetti iloisena:

- Aurinko paistaa meidänkin pukukoppiin.