Kärppien runkosarja päättyi arvokkaaseen voittoon Lahden illassa

Brock Trotter onnistui maalinteossa kerran Pelicansia vastaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät päätti runkosarjan voittokkaasti, kun Pelicans taipui jatkoajalla 4-3. Illan tähti John Albert iski voittomaalin lisäksi yhden maalin ja antoi yhden syötön.

Kärppien viimeinen runkosarjaottelu alkoi erittäin nopeatempoisesti, ja molemmat joukkueet saivat luotua hyviä maalipaikkoja varsinkin erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Pelicans sai ensimmäisessä erässä kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta kärppäpuolustus Jussi Rynnäksen tuella onnistui estämään lahtelaisten yritykset.

Varsinkin ylivoimilla viivapelaajana tutuksi tullut Juha Leimu sai useita hyviä vetopaikkoja, mutta tiivis puolustus sekä omien pelaajien muodostama pelaajablokki estivät kiekon maalille pääsyn.

Kärpät erätauolle johdossa... no eipä sittenkään

Kun ensimmäinen erä kääntyi viimeiselle neljännekselle, Brock Trotter antoi John Albertille hienon syötön maalin eteen.

AHL:sta Kärppiin siirtynyt jenkkihyökkääjä ei tästä erehtynyt, vaan lirutti kiekon jäitä pitkin Karri Rämön selän taakse.

Erän viimeisillä sekunneilla peli oli oululaisten puolustusalueen kulmassa. Juhani Tyrväinen onnistui kaivamaan pikkumustan haltuunsa ja syöttämään sen viivaan Leimulle. Tästä paikasta lahtelaispuolustaja ei erehtynyt, sillä Rynnäs sai kaivaa kiekon selkänsä takaa.

Toinen erä oli molemmilta joukkueilta vahvaa pelaamista, ja kummatkin onnistuivat myös maalinteossa.

Ensimmäisenä kellot pysäytti aikaan 26.44 tanskalaishyökkääjä Marten Poulsen, joka pääsi Arttu Heikkisen syötöstä vetämään aivan maalin edestä ranteella kiekon maalin perukoille.

Vain vajaata minuutia myöhemmin lahtelaisvahti Rämö kamppasi Ville Leskisen, joka oli lähellä iskeä kiekon tyhjään maaliin. Tästä ylivoimasta kärppälauma ei onnistunut pikkumustaa iskemään Pelicans-maaliin.

Sen sijaan Antti Erkinjuntti oli lähellä naulata lahtelaisille kahden maalin johdon, mutta Rynnäs venytti patjansa kiekon eteen.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Shaun Heshka vetäisi viivalta kiekon aivan oikeaan yläkulmaan. Syöttöpisteet Mikko Niemelälle ja pitkän tauon jälkeen kokoonpanoon palanneelle Mikael Ruohomaalle.

Kolmas erä alkoi oululaisten ylivoimalla, mutta viimeisissä kuudessa pelissä vaivannut ylivoimatehottomuus oli edelleen näkyvissä.

Muutamaa minuuttia alivoiman selvittämisen jälkeen Marko Pöyhönen iski Rynnäksen pudottaman paluukiekon verkkoon ja vei isännät jälleen maalin karkumatkalle.

Varsinaisen peliajan lopulla Trotter katkaisi Kärppien kolmen ottelun mittaisen ylivoimamaalittoman putken Heshkan ja Albertin esityöstä. Tilanteesta 3-3 ottelua jatkettiin jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli hyviä tilanteita, sillä kentällä oli tutusti paljon tilaa, kun pelataan kolmella kolmea vastaan. Lopulta kuitenkin voiton ratkaisi vain kymmenen sekuntia ennen loppua Albert Trotterin ja Heshkan syötöistä.

Pelicans pelaa viimeisen runkosarjaottelunsa maanantaina vieraissa Jukureita vastaan. Kärppien runkosarja puolestaan päättyi tähän.