Ulosajojen värittämä ilta Lahdessa − Partasen osuma upotti Pelicansin

LIIGA / Raportti
Jukurit juhli täyttä pistepottia Lahdessa.
Kuva © Jussi Puuri
Jukurit nousi tasaisen avauserän jälkeen kuskin paikalle Pelicansia vastaan ja piti paikkansa loppuun saakka. Kamppailu näytti kuitenkin vierasjoukkueen hallinnasta huolimatta venyvän jatkoajalle, kunnes viime minuuteilla Mika Partanen nousi ratkaisijan rooliin. Kaksi ulosajoakin ottelussa saanut mikkeliläisjoukkue korjasi lopulta pistepotin mukaansa 4−2-numeroin.

Pelicansin ja Jukureiden välisen kamppailun avauserästä ei tapahtumia puuttunut. Jukureiden Mika Partasella oli jo avausminuutilla paikka iskeä ottelun avausmaali, mutta rystylaukaus nousi läpiajosta yli maalin.

Pelicans avasi ottelun maalihanat vajaan viiden minuutin pelin jälkeen, kun Mikko Kousa laukoi ylivoimalla siniviivalta kiekon maaliin. Jukurit kuitenkin kuittasi osuman hetkeä myöhemmin vahvan ottelun pelanneen Ilmari Pitkäsen osumalla.

Kotijoukkueelle avautui hieman ennen erän puoliväliä hyvä sauma karata ottelussa, kun Jukureiden Valtteri Hietanen ajettiin suihkun puolelle tämän taklattua Niko Kivelää päähän. Lahtelaisryhmä ei saanut kuitenkaan viiden minuutin ylivoimansa aikana mitään merkittävää aikaan, ja Jukurit selvitti alivoiman kohtuullisen helposti.

Hetki ison rangaistuksen päättymisestä mikkeliläisryhmä joutui kuitenkin uudelleen alivoimalle, ja sen aikana Iikka Kangasniemi vei Pelicansin uudelleen johtoon.

Jukurit kuitenkin kampesi itsensä vielä erän lopussa tasoihin, kun uransa 100. liigaottelua pelannut Joonas Kalliola yllätti Janne Juvosen viisi sekuntia ennen erän päätöstä.

− Me haluttiin tänään lähteä peliin sillä tavalla, että hallitaan sitä, mutta siinä ei onnistuttu. Ensimmäinen erä oltiin fyysisellä ja henkisellä tasolla perässä, Jukureiden valmentaja Ville Nieminen kommentoi.

Partanen otti ratkaisijan viitan harteilleen

Toinen erä mentiin täysin Jukureiden tahdissa, eikä lahtelaisryhmä saanut omaa peliään käyntiin missään vaiheessa erää. Jukurit pääsi erässä kokeilemaan kahdesti ylivoimallakin, mutta ei päässyt Turo Asplundin tolppalaukausta lähemmäs maalia.

Mikkeliläisryhmä pysyi pelin päällä myös päätöserässä. Joukkue tylsytti Pelicansin hyökkäyspelaamisen täysin, eikä lahtelaisryhmä saanut vaarallisia tilanteita aikaan edes erän kahdella ylivoimallaan.

Jälkimmäinen, Asplundin pelin viivyttämisestä saama rangaistus kuumensi tunteita mikkeliläisten vaihtopenkillä, ja lopulta jukuriluotsi Risto Dufva poistettiin penkiltä pelirangaistuksella epäurheilijamaisesta käytöksestä.

− Nousujohteinen peli ja kolmannessä erässä oltiin vahvoja. Tällä kertaa pelattiin ratkaisupaikat paremmin kuin vastustaja ja saatiin kolme pistettä, Nieminen totesi.

− Lopussa tietysti ihmetyttää se, että kun marginaalit ovat näissä peleissä tosi pienet, niin jos tuossa viimeisessä jäähyssä se kiekko osuu meidän pelaajaan, niin se ei ole jäähy. Niin se ei mene, että me saadaan jäähy, jos me ei sitä ansaita.

Vierasjoukkueen vahva ote palkittiin lopulta puolitoista minuuttia ennen loppusummeria, kun Partanen viimeisteli vahvan nousunsa päätteeksi 3−2-maalin. Tämän jälkeen Pelicans otti aikalisän ja haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta jukurikapteeni Miika Roine iski lopullisen niitin tyhjään maaliin varmistaen 4−2-voiton Jukureille.

− Jukurit oli erittäin hyvin valmistautunut ja erittäin hyvällä jalalla liikkeellä. Niin kuin tässä aina käy, niin tuo Oulun reissu on helvetin paha ja kun sieltä palautuminen seuraavaan peliin tulee noin äkkiä, niin se vie energiat ja jalat. Meidän pelaamisessa näkyi tänään tietyllä tapaa sellainen liiallinen ahneus ja pakottamisen tarve saada se tulos aikaiseksi, Pelicans-käskijä Petri Matikainen summasi.

− Tietysti lopun väärä vaihto harmittaa, koska niitä on ollut muutenkin liikaa. Se ei johdu valmennuksen kommunikaatiosta ketä jäälle menee, vaan liiallisesta ymmärtämättömyydestä vaihtamisen tärkeydestä tai sitten joku ottaa pari potkua liian vähän ja toinen ottaa varaslähdön. Tämä oli tälläinen ilta, jotain olisi voinut olla saatavilla, mutta ei saatu, eikä sitten ansaittukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo