Omat koirat purivat Pelicansia - "kyky nimeltä Sopanen" ratkaisi voiton

Vili Sopanen ratkaisi voiton lahtelaisille.
Pelicans ja Jukurit tarjosivat Lahdessa lauantai-iltana tasaisen ja jännittävän kamppailun. Vili Sopanen oli Pelicansin sankari tehden voittomaalin viimeisessä erässä vain hetki Jukurien tasoituksen jälkeen.

Pelicans kasvatti Jukurien kustannuksella voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun mikkeliläiset kaatuivat ottelussa lukemin 3-2. Viime keväänä loistanut Pelicans-vitja Antti ErkinjunttiJuhani TyrväinenVili Sopanen oli jälleen ratkaisevassa asemassa täyden pistepotin jäädessä Lahteen.

Perjantaina tiukan väännön Kärppiä vastaan tahkonnut mikkeliläisryhmä oli läpi ottelun hyvällä jalalla liikkellä, eikä väsymyksen merkkejä edellisestä ottelusta ollut havaittavissa.

− Meillä oli eilen todella raastava peli kotona Kärppiä vastaan, ja siinä mietitytti, miten meillä riittää energia joukkueessa. Hyvin jaksettiin kuitenkin. Tuloksesta huolimatta ollaan hyvällä tiellä, kun oikeita Liiga-joukkueita pystytään haastamaan vieraissa tällä tavalla niin hyvältä näyttää, Jukurien käskijä Risto Dufva summasi ottelun ytimekkäästi.

Ottelu olikin hyvin tasainen kummankin joukkueen puolustaessa oman maalin edustansa erittäin tarkasti. Kumpikaan joukkueista ei saanut juuri luotua vaarallisia maalipaikkoja ennen kuin Pelicansin Juha Leimu avasi maalihanat toisen erän lopulla vain sekunti ennen ylivoiman päättymistä.

Osumallaan Leimu nousi puolustajien maalipörssin jaetulle kolmossijalle, vaikka otteluita on kasassa peräti 29 vähemmän kuin tilastoa johtavalla TPS:n Ilkka Heikkisellä. Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen suitsuttikin puolustajan panosta lahtelaisryhmässä auliisti.

− Juha on meille kuin amerikkalaisessa jalkapallossa potkaisija, joka haetaan viimeisille metreille ja ottaa kolme pistettä joukkueelle.

Maalista hurmioituneena Pelicans sai erän loppuun todella pitkän pyörityksen Jukurien päätyyn, ja lopulta pyöritys tuotti tulosta, kun Juhani Tyrväinen lapioi kiekon maaliin Sopasen loistavasta esityöstä vain 15 sekuntia ennen erän päätöstä.

Jukurit nousi tasoihin, Sopanen ratkaisi pisteet Pelicansille

Kolmanteen erään kaukaloon saapui erittäin aktiivinen Jukurit, joka painoi kiekkoa taukoamatta Pelicansin puolustusalueelle. Erän ensimmäistä minuuttien aikana Pelicans ei saanut yhtään organisoitua hyökkäystä aikaiseksi ja tyytyi vain roiskimaan kiekkoa pois omalta alueeltaan.

Lopulta Jukureiden takaa-ajo kantoi hedelmää, kun Pelicansille tuttu mies Miika Roine lapioi ylivoimalla irtokiekon ohi Pelicans-vahti Jere Myllyniemen. Kavennusmaalista Jukurit sai entisestään lisää virtaa ja vajaat neljä minuuttia aiemmasta, toinen entinen Pelicans-peluri Janne Ritamäki suti kiekon maalin edustalta sekavan tilanteen jälkeen verkon perukoille.

Jukureiden ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä heti seuraavassa vaihdossa Sopanen kaatoi kylmää vettä mikkeliläisten niskaan viemällä isännät 3−2-johtoon upean suorituksen päätteeksi. Pelicans-käskijä Matikainen ei säästellyt ylistyssanoja Sopasenkaan kohdalla ottelun ratkaisua kerratessa.

− Todella tyytyväinen, että tämmöisessä tilanteessa meiltä löytyi kyky nimeltä Sopanen, joka kylmänviileästi ratkaisi pelin meille. Siinä hän on valtakunnan parhaita. Ei huimaa tippaakaan. Sopaselle kun tulee paikka, niin ujuttaa kiekon sisään.

Pelicansin johto-osuman jälkeen Jukurit haki vielä aktiivisesti tasoitusosumaa ja pelasi lopussa kaksi ja puoli minuuttia ilman maalivahtia. Lisäosumia ei syntynyt kumpaankaan päähän, joten Pelicans pääsi juhlimaan kolmatta perättäistä voittoaan.

Lahtelaisryhmä on onnistunut runkosarjassa viimeeksi tekemään osuman tyhjään maaliin joulukuussa 2015, mutta omissakin on soinut tämän ajanjakson aikana ainoastaan kertaalleen vastustajan hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

Pelicans kohtaa seuraavaksi tiistaina vieraissa KooKoon, kun taas Jukurit pelaa seuraavan kerran torstaina kotiluolassaan Ässiä vastaan.