Syvälle sukeltanut Pelicans sai hanansa auki - tähtivahvistus alkaa lunastaa odotuksia

LIIGA / Raportti
Alex Lindroos ja kumppanit pitivät HPK:n kurissa tiistaina. (Arkistokuva)
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Edellisen kerran täyttä pistepottia kuluvan kuun alussa juhlinut Pelicans käänsi viimein pienet asiat edukseen kaatamalla vieraaksi saapuneen HPK:n selvin 5−2-numeroin.

Jos on lahtelaisilla ollut vaikeuksia synkän marraskuun aikana useammankin pelillisen seikan kanssa, niin tiistaina tekeminen oli vastaavasti äärimmäisen lupaavaa.

Kolmannessa ottelussa putkeen pisteitä ottanut kotijoukkue ratkaisi pelin äärimmäisen tehokkaan hyökkäämisen sekä hyvin toimineen ylivoiman ja maalivahtipelin turvin.

Sarjan keskikastissa keikkuvan Pelicansin tavoin punaisesta langasta alkaa saada kiinni jo toisessa ottelussa putkeen osunut Jesse Mankinen.

− Kyllä tässä hetken suunta on ollut oikeaan päin. Voitto on antanut odottaa itseään. On vähän koetellut henkisesti joukkuetta, nuorelta joukkueelta meinaa välillä kärsivällisyys loppua. Tänään saatiin hyvä palkinto, neljässä edellisessä pelissä kautensa kaikki kolme maalia iskenyt hyökkääjä painotti.

Kärsivällisyys ja omaan tekemiseen luottaminen kannattivat. Kaksi ylivoimamaalia tehneeltä Pelicansilta pisteille ylsi yhdeksän pelaajaa, lisäksi maalivahti Janne Juvonen sai ison voiton upeilla torjunnoilla vaikean alkutalven piristykseksi.

− Tuntuu hyvältä, varsinkin itselle. Toinen voitto täällä Pelicansissa, maistuu kyllä, Liigassa 100 tehdyn maalin rajaa lähestyvä Mankinen iloitsi.

Kun lahtelaiset luottivat omaan, aggressiviiseen ja hyökkäysvoittoiseen pelitapaan, ei HPK päässyt kärryille oikeastaan missään vaiheessa. Vaikka Kerhon Antti Karjalainen olikin maalillaan hyvä, ei hänen panoksensa auttanut heti alussa jäähyjen takia vauhdista jäänyttä vierasnippua.

− Tiedettiin, että kotijoukkue tulee vahvasti. Ensimmäiseen seitsemään minuuttiin kaksi kiekkoa katsomoon ammattilaiskiekossa, niin sehän on ihan käsittämätön lähtö. Oltiin alivoimalla, se vähän sotki lähtöä. Pelicans vei alkua, ensimmäisen erän ihan lopussa saatiin juonesta kiinni, Kerhon pääkäskijä Antti Pennanen harmitteli.

Alku antoi askeleet pelille. Pelicans-hyökkääjä Mankisen ja joukkueen menneissä ajoissa on paljon samaa ainakin sen puoleen, että kun mieli on pysynyt kirkkaana ja tekeminen kärsivällisenä, tulee palkinto ennemmin tai myöhemmin. Tiistaina se tuli Pelicansille voiton ja Mankiselle maalin merkeissä.

− Koko ajan on tuntunut paremmalta. Tuntui, kuin kausi olisi alkanut alusta. Siinä oli pieni tauko peleistä ja vähän hankala alkukausi. Olen pyrkinyt olemaan mieli kirkkaana, kyllä se palkitsee. Joukkueena pysyttiin kärsivällisinä, ketjukavereitaan Miska Siikosta (1+2) ja Iikka Kangasniemeä (1+1) kehunut Mankinen myönsi.

− Kolmanteen saatiin jonkinlainen takaa-ajo. Tyytyväinen kuitenkin, että tuli uskottava loppu eikä se lässähtänyt. Luonne kesti loppuun asti. (Kristian) Vesalainen on ollut tosi hyvä pitkän aikaa, Pennanen puolestaan päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo