Erkinjuntti löi soolollaan alkutahdit - edes "tirehtööri Kangasniemen" suihkukomennus ei kaatanut Pelicansia

LIIGA / Raportti
Pelicans-kippari Antti Erkinjuntti iski yhden kauden komeimmista osumista.
Väkevä avauserä ja ottelun ensimmäisen maalin tekeminen olivat Pelicansin voiton takeita keskiviikkona, kun joukkue otti ensimmäisen päänahan Ässistä koko kaudella numeroin 4-2. Lahtelaiset nousivat täyden potin turvin kiinni suoraan puolivälieräpaikkaan.

Vastustajan iskemä ottelun avausosuma on ollut myrkkyä Pelicansille tällä kaudella, sillä lahtelaisten peli on mennyt tappioasemassa väkinäiseksi puskemiseksi.

Johtoasemassa joukkue sen sijaan pelaa todella vahvasti ja vapautuneesti, jonka myötä onkin helppoa todeta, että tehot 1+1 viimeistelleen kippari Antti Erkinjuntin iskemä huikea soolomaali, ja samalla illan avausosuma, oli keskiviikkona pisteiden jaon kannalta suuressa roolissa.

− Tärkeään hetkeen pystyttiin voittamaan, pystyttiin löytämään ja keksimään keinot, että saatiin kolme pistettä kotiin. Todella tyytyväinen tulokseen, isäntien pääkäskijä Petri Matikainen iloitsi.

Pelicansille Erkinjuntin lisäksi maalasivat 1+1-pisteet kerännyt Ben Blood sekä Arttu Heikkinen ja Aleksi Rekonen. Tehokkaan viimeistelyn ansiosta kotijoukkue otti ansaitun voiton yllättävän tunteikkaassa ja toisaalta pienten marginaalien pelissä.

− Tällainen peli on hyvä kevättä kohden, näitä pitää saada ennen kevättä. Rikkonainen peli, molemmin puolin jäähyjä, onneksi saatiin käännettyä voitoksi, Rekonen tuumasi.

Lahtelaiset olivat etenkin ensierässä liikkeellä erittäin pirtein ottein Ässien jäädessä pahasti varjoon. Rikkonaiset toinen ja kolmas erä olivat kuitenkin pelillisesti selkeästi tasaisempia, päätöserän loppu meni vimmatusti kavennusta hakeneen vierasjoukkueen nimiin.

− Tästä olisi voinut tulla ihan hyväkin jääkiekkopeli. Sanotaanko näin, että tuollaisella rytmillä jos pelataan, niin ei siitä voi tulla hyvää jääkiekkopeliä. Se ei oikeastaan ollut Pelsun vika, eikä se ollut loppujen lopuksi meidänkään vika. Oli siinä mielessä aika haastava peli molemmille joukkueille, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho pyöritteli.

Jarno Kärjen ja Simon Suorannan iskemien maalien jälkeen patapaidoilla oli näennäiset etsikkoaikansa päätöserän lopun paineen lisaksi. Myös Pussinokkien kultakuuppa Iikka Kangasniemen käsittämättömän ulosajon ja seuranneen vitosen aikana Ässille tarjottiin saumaa nousta peliin mukaan.

− Kyllä meillä jäi vähän vajaaksi, koko suorittaminen. Vastustaja pääsi 1−0:aan ja ylivoimalla tuli toinen maali. Siitä sitten oikeastaan päästiin pikkaisen mukaan, muttei oikeaa iskua löytynyt pelaamiseen, mitä voittaminen vaatii. Ylivoimapelaamisen taso oli kaukana siitä, mitä se lähiaikoina on ollut, Aho manasi.

Kangasniemi lensi suihkuun tilanteen jälkeen, jossa hän ajautui Ässien pakki Jyri Marttisen kanssa vieraiden maalin sisälle. Noustuaan verkosta hän pukkasi päällään porilaispuolustajan kypärään.

− Kai se sitten menee kurinpitoon. Meidän tärkeä pelaaja, yleisöllekin. Tämä on meidän sirkus ja sen tirehtööri on Iikkuli Kangasniemi. Halutaan, että se pelaa ja ihmiset pääsevät katsomaan taidokasta jääkiekkoa, Matikainen veisteli viitaten tilanteeseen.

− Tämä olkoon meille hyvänä oppina, kuinka paljon voittaminen vaatii jo ennen peliä, Ässien Aho puolestaan päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo