Raumalla erikoistilannetalkoot - Lukko niukkaan voittoon

LIIGA / Raportti
Joakim Hillding ratkaisi voiton isännille.
Kuva © Timo Savela
Runsaasti ylivoima- ja alivoimaharjoittelua kummallekin. Siihen voi Lukon ja TPS:n kauden avausottelun tiivistää. Lukko oli yhden maalin edellä ja maalivahti Kaapo Kähkönen takasi otteillaan Lukolle voitokkaan alun uudelle kaudelle.

Molemmat maalivahdit loistivat ottelun aikana tekemällä torjuntoja, jotka pitivät pelin vähämaalisena. Toisin olisi voinut myös käydä.

TPS pääsi ylivoimalle kolme kertaa, mutta tolppaa lähemmäksi vierailijat eivät päässeet. Ilari Filppulan johtamana ylivoima pyöri kuitenkin hyvin ja sen myönsi myös TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

− Nolla maalia taisi jäädä tilastoihin. Vähän ollaan ylivoiman kanssa tuskailtu, mutta pari kertaa käytiin tolpassa. Eiköhän se huomenna mene sinne tolpan toiselle puolelle, Kaskinen sanoi samalla, kun hän käänsi katseensa kohti tulevaa.

Ylivoimalla ei mässäillyt myöskään isäntäjoukkue Lukko. Neljä ylivoimamahdollisuutta ei tuonut tulosta. Erona TPS:n pakkopeliin oli, että Lukon ylivoimapeli ei vakuuttanut edes näöllisesti.

Tähän selitys löytyy Lukon hajanaisesta joukkueesta. Moni pelaaja kärsi harjoituskaudella vammoista ja ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyi vasta sunnuntaina joukkueen vahvuuteen.

− Emme ole päässeet harjoittelemaan ja käymään läpi ylivoimaa. Kaksi yhteistä harjoitusta tämän illan kokoonpanolla takana. Siihen nähden ihan ok suoritus, näki Lukon apuvalmentaja Erik Hämäläinen.

Alivoimalla molemmat joukkueet näyttivät kyntensä ja taistelivat takaiskujen välttämiseksi tosissaan. Viimeisenä lukkona seisoivat maalivahdit: TPS:n Oskari Setänen sekä Lukon Kaapo Kähkönen.

Jatkoaika kolmella kolmea vastaan avasi kentälle runsaasti tilaa ja mahdollisuuksia, eikä kumpikaan joukkue lähtenyt peruuttelemaan. Lopulta Lukon voiton takeeksi ei tarvittu kuin yksi huonosti pelattu tilanne TPS:n osalta, joka päättyi ruotsalaissentteri Joakim Hilldingin terävään laukaukseen ja sen myötä maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo