Lukko oppi menneisyydestään - Sport tuhlaili ja jäi pisteittä

LIIGA / Raportti
Toni Koivisto lopetti vierasjoukkueen kirin tällä osumalla.
Kuva © Elmeri Elo - http://elmerielo.kuvat.fi/
Tapanintanssit tanssittiin Rauman Äijänsuolla Lukon sekä Vaasan Sportin välillä. Yksi asia ei muuttunut viime kohtaamisesta: Lukko vei pisteet samalla, kun Sport jätti paikkansa käyttämättä.

Samalla päättyi raumalaisten neljä ottelua kestänyt tappioputki. Voitto irtosi kelpo esityksen tuloksena. Maalilla pelannut Jakub Stepanek pelasi varmaotteisesti ja Lukko käytti paikkansa tehokkaasti hyväkseen.

Jo avauserässä taululla paistoi lukemat 3-0 ja heti toisen erän alkuun Aleksi Saarela nakutti Mika Järvisen torjunnan paluukiekon sisään. Tähän osumaan myös Järvisen iltapuhde päättyi, kun Rasmus Rinne astui tolppien väliin.

Sport sai hieman onnekkaan 4-1-kavennuksen myötä paineen kotijoukkueen päätyyn ja hengen päälle, mutta 

- Parasta oli se, että meille ei tullut mitään paniikkia. HPK-historia ei jättänyt isoja haavoja, Lukko-käskijä Kari Heikkilä sanoi viitaten taanoiseen HPK-otteluun ja sen tapahtumiin.

Vaikka vierailijat iskivät kiistanalaisen 4-2-osuman ja pääsivät iskuetäisyydelle, niin Lukko ei vaipunut epätoivoon eikä tehnyt typeriä virheitä kiekollisena.

Sport on puolestaan viiden ottelun voitottomassa putkessa ja maalinteko on hankalaa. Tässäkin ottelussa oli vaasalaisilla riittävästi paikkoja tehdä maali, mutta vedot menivät pahimmillaan tyhjästäkin maalista ohi.

- Luotiin hyvin paikkoja. Meidän on vain viimeisteltävä niistä. Tehokkuutta kaivataan, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen harmitteli.

Sport on onnistunut voittamaan viimeisestä kymmenestä ottelusta vain kaksi. Samalla on joukkueen sarjasijoitus huonontunut huomattavasti alkukauteen nähden.

- Jos tämä olisi 60 ottelua pelkkää juhlakulkua, niin tämä olisi helppoa, Valtonen naurahti.

- Välillä tulee heikompia hetkiä. Ne täytyy pystyä klaaraamaan ja kääntämään toiseen suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo