Kolme elintärkeää pistettä Lukolle - SaiPa ei onnistunut rikkomaan kiroustaan

LIIGA / Raportti
Lopussa nähtiin perinteinen lihamuuri Lukon maalilla.
Kuva © Elmeri Elo - http://elmerielo.kuvat.fi/
Lukko kukisti SaiPan ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella ja kutisti joukkueiden välisen eron kahteen pisteeseen. Ottelu oli jumbofinaaliksi varsin hyvätasoinen. SaiPa ei pystynyt vieläkään tekemään kolmea maalia, kovasta yrityksestä huolimatta.

Ottelun ratkaisukohta nähtiin toisessa erässä, kun sekä Matti Järvinen että Ville Koho lähtivät neljän sekunnin välein jäähypenkille. Lukko hyödynsi molemmat rangaistukset maalien muodossa ja peli oli pitkään isäntäjoukkueen taskussa.

SaiPa-leirissä oltiin samaa mieltä tilanteen merkityksestä ottelun kululle. Vaikka keltamustat painoivat lopussa vielä vimmatusti päälle, ei kiekko mennyt Lukko-maaliin millään.

- Iso juttu oli Lukon kahden miehen ylivoima. Kahteen ylivoimaan kaksi maalia ja tilanne oli 3-0. Se oli kulminaatiopiste, valitteli SaiPan päävalmentaja Ari Santanen.

Oma mahdollisuutensa vierasjoukkueella oli vielä toisen erän aikana, kun Steven Seigo sai suihkukomennuksen taklattuaan Elmeri Kaksosta polvella. Viiden minuutin ylivoima oli kuitenkin vierailijoilta vaatimatonta.

- Meillä oli omat mahdollisuudet kun Lukon mies sai vitosen ja meidän olisi pitänyt maali pystyä tekemään, sanoi Santanen viitaten Lukko-puolustaja Seigon ulosajoon.

Raumalaisille voitto oli elintärkeä pudotuspelihaaveiden kannalta. Normaalisti varsin vaatimatonta ylivoimapeliä esittäneet sinikeltaiset olivat tänään teräviä pakkopelin suhteen ja pelaaminen oli muutenkin raikkaampaa.

Osaltaan tähän vaikutti Lukon pitkä pelitauko. Viimeksi viime viikon lauantaina pelanneet raumalaiset saivat keskittyä harjoitteluun ja lepoon monta päivää.

- Meillä ei ole ollut mahdollisuutta harjoitella. Nyt saatiin tämä viikko harjoitella ja levätä, ja se näkyi pelaajien otteissa, Lukko-käskijä Kari Heikkilä ihasteli.

- Silmä oli kirkastunut ja liike parantunut. Otteissa se näkyi selkeästi.

Merkittävä muutos ennen ottelua nähtiin kotijoukkueen ketjuissa, joita oli sekoitettu huolella. Se näytti tuottavan myös tulosta. Aleksi Saarela napautti ensimmäisen maalin sekä maalisyötön tämän kuun aikana.

Voittavaa kokoonpanoa ei vaihdeta, tavataan sanoa. Vai kuinka?

- Kyllä näillä jatketaan niin kauan kuin kaikki on terveenä. Ykkös- ja kakkosketju on hyvässä balanssissa, Heikkilä vakuutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo