Tunnetta, vauhtia ja kyseenalaisia kyynärpäätaklauksia

LIIGA / Raportti
Jakub Stepanek (vas.) ja Aleksi Saarela takasivat voiton Lukolle.
Kuva © Elmeri Elo - http://elmerielo.kuvat.fi/
Lukko pelasi vuoden viimeisen kotiottelunsa samalla, kun Pelicans oli vierasjoukkue viimeistä kertaa tämän vuoden aikana. Ja paljon viihdyttävämpää ottelua eivät nämä kaksi joukkuetta olisi voineet tarjota maksavalle asiakkaalle.

Pelicansin esitys oli vierasjoukkueista puhuttaessa tämän kauden paras Äijänsuolla. Hyökkäyspäässä lahtelaiset olivat aktiivisia karvaajia, repiviä riistäjiä ja tilanteet vietiin loppuun. Omassa päässä puolustettiin kurinalaisesti ja uhrautuvasti.

Vieraiden päävalmentajan Petri Matikaisen mielissä Pelicansin taistelu ja uhrautuminen tiivistyi kolmannen erän loppuun, kun Lukko-ylivoiman aikana Hannes Björninen pelasi lähes koko alivoiman ilman mailaa, mutta peitti silti syöttösuuntia ja heittäytyi kiekon eteen. Seuran oman kasvatin uhrautuminen pelasti Pelicansin jatkoajalle ja kiinni sarjapisteisiin.

- Kyllä se tiivistää meidän esityksen tänään. Siinä oli hyvää taistelua. Hannes taisteli siinä hienosti, mutta myös muut, Matikainen kehui.

Tämä taistelu ei kuitenkaan pelastanut lahtelaisille lisäpistettä. Aleksi Saarela laukoi voittomaalin ylivoimalla, kun jatkoerää oli kulunut vain 24 sekuntia.

Matikainen yltyi tappiosta huolimatta kehumaan ottelua myös kokonaisuutena. Fyysisen ja suoraviivaisen jääkiekon ystäväksi profiloitunut valmentaja on helppo saada tämän illan kamppailun puolestapuhujaksi.

- Todella kova peli. Fyysinen ja erittäin suoraviivainen kummaltakin joukkueelta.

Hieman eri sanoin, mutta saman suuntaisesti ottelua kuvaili Lukon pääkäskijä Kari Heikkilä.

- Tunnetta oli paljon, kamppailua oli paljon, vauhdikasta meininkiä ja pieniä episodeja siellä täällä, Heikkilä kuvaili.

Toisessa erässä nähtiin kaksi mielipiteitä jakavaa tilannetta. Ensin Iikka Kangasniemen kyynärpää osui takaa tulleen Aki Kangasmäen kasvoihin ja hetkeä myöhemmin lähes identtinen tilanne sattui Ben Bloodin ja Aleksi Saarelan välillä. Blood ja Kangasniemi saivat molemmat kahden minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja automaattisen käytöskympin päälle.

Matikaiselta ei herunut ymmärrystä näille tuomioille.

- Ne oli kummatkin kyseenalaisia. Peukaloisen kokoinen kaveri antaa vastataklauksen ja lähtee siitä jäähylle, Matikainen heitti viitateen Iikka Kangasniemen kokoon.

Erotuomareilla oli paletti sekaisin myös muissa tilanteissa ottelun aikana ja peli karkaaminen näpeistä ei ollut kaukana. Samalla otteluun saatiin kuitenkin aitoa tunnetta ja se näkyi kaukalossa armottomana fyysisenä kamppailuna ja taisteluna. Se nosti ottelun viihdearvon uusiin sfääreihin.

- Ne tuomiot oli ja meni ja virheitä sattuu tietysti kaikille, Matikainen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo