Pelicans liiti voittoon - Lukko jäi turkoosin jyrän alle

LIIGA / Raportti
Vili Sopasen Pelicans määräsi kaukalossa tahdin.
Rauman Lukon ongelmat eivät olleet kadonneet tiistaisen HPK-voiton myötä mihinkään. Tiistaina Raumalle saapunut ja reilusti lepoa saanut Pelicans otti kaikki kolme sarjapistettä tylyn esityksen tuloksena. Panta raumalaisseuran kaulan ympärillä kiristyi samalla, kun Pelicans on voittoputkessa.

Ottelussa ei ollut alkutahtien jälkeen mitään epäselvyyttä voittavasta osapuolesta. Lahdesta saapuneet vierailijat nakuttivat ensimmäisessä erässä neljä maalia. Niistä kolme oli Vili Sopasen käsialaa.

Sinikeltaisten otteissa ei ollut havaittavissa minkäänlaista energiaa. Lähes kaikki kaksinkamppailut ja irtokiekot päättyivät vierasjoukkueen kannalta suotuisasti.

− Vastustaja pääsi heti alussa taas eteen ja sitten me oltiin kakkosia. Ei siinä mielessä mitään selittelemistä. Vastustaja oli tänään parempi, näki Lukon päävalmentaja Juha Vuori.

Vaikka isäntien ottelu oli murheellista katsottavaa, niin onnetar ei myöskään kääntänyt kasvojaan Lukkoa kohti. Lauri Tukosen maalaman 2-1-kavennuksen jälkeisessä vaihdossa kiekko pomppi Lukko-puolustajien jaloista omaan maaliin. Tukosen tekemän komean ylivoimamaalin mukanaan tuoma orastava taisteluhenki lysähti kuin tyhjä perunasäkki siihen paikkaan.

− Ei todellakaan ollut Lukon päivä. Kolme maalia taisi mennä omien luistimista, tuhahti Vuori

Juha Leimun nimiin merkitty 5-1-maali meni myöskin Lukko-pakkien luistimien kautta omaan nuottaan.

Pelicans oli lisäksi huomattavasti kärkkäämpi ja parempi maalien edustoilla. Antti Karjalaisen eteensä sylkemät irtokiekot jäivät Lukko-puolustajilta siivoamatta ennen kuin vierailijoita löysi haaskalle. Tämän johdosta Sopasen hattutemppu mahdollistui ensimmäisen erän viimeisillä hetkillä.

Ottelua katsoessa ei voinut välttyä ajattelemasta, että Lukko ei ollut tarpeeksi tuore vastaamaan Pelicansin pelaamiseen eilisestä Hämeenlinnan pelistä johtuen. Lahtelaisilla oli alla kolme välipäivää.

− Se on yksi tekijä. Kyllä me liikkeessä ja kamppailuissa oltiin tänään kakkosia. Ainakin jos se oli syy, niin sitten niin kävi.

Karmea ottelu on syytä unohtaa nopeasti. Seuraava koitos odottaa jo lauantaina Turussa.

− Se kuuluu tähän, että vaikeita vaiheita ja iltoja tulee. Ne pitää pystyä karistamaan pois ja keskittyä tulevaan.

− Mieluummin otan heti tässä alussa sen, että päästään kunnolla katsomaan peiliin, että mitä me ollaan joukkueena ja siitä päästään sitten muodostamaan sitä lopullista joukkuetta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo