Millimetrit Kärppien puolella - Lukolle kauden ensimmäinen kotitappio

Mäenalanen merkittiin voittomaalin tekijäksi.
Kärpät nappasi Satakunnan kiertueeltaan täydet pisteet. Sen varmisti 2-1-voitto Lukosta Raumalla. Ottelun voittomaali syntyi kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Jari Sailio joutui kulmassa Johan Motinin taklauksen uhriksi, mutta onnistui pelaamaan makuuasennostakin kiekon peliin, ja Kärpät pääsi jatkamaan pyöritystä. Lopulta Saku Mäenalanen laukoi maalialueen vierestä kiekon Kaapo Kähkösen varusteiden kautta maaliin. Arttu Ilomäki yritti vielä pelastaa tilanteen, mutta videotuomari totesi kiekon käyneen maalissa.

− Mäenalasen sisuuntuminen oli hienoa, häneltä oikea tapa reagoida hieman vaikeisiin tilanteisiin, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kiitteli.

− Kauden aikana tarvitaan myös hävittyjä kokemuksia, tuumi Lukon päävalmentaja Pekka Virta, ja jatkoi:

− Innostuttiin vähän liikaa ennen ratkaisevaa maalia.

Maalivahdeilta vahva esitys

Ottelun avauserän alkupuoliskolla parhaat paikat avata maalitili osuivat Charles Bertrandille ja Peter Tiivolalle, mutta molemmissa päissä kiekot viuhuivat ohi maalin. Avausmaalista vastasi kotijoukkue Lukko, kun Joakim Hillding osui neljän kärppäpelaajan keskellä paluukiekkoon maalin edessä. Tilanne sai alkunsa Liigan pistepörssiä johtavan Julius Junttilan kiekonmenetyksestä.

Junttila paikkasi tilanteen Kärppien ensimmäisellä ylivoimalla vastattuaan tasoitusosumasta. Vähän aikaisemmin Jere Friberg oli päässyt alivoimalla läpi, mutta Jussi Rynnäs onnistui estämään nuoren hyökkääjän maalintekoaikeet.

− Tarvittiin onnea. Lukko tuli lujaa alkuun, emme olleet aivan valmiita kaksinkamppailuihin, Manner totesi.

Toinen erä tarjosi vähemmän tapahtumia. Molemmat saivat pelata ylivoimaa kertaalleen, mutta yritykset jäivät melko vaisuiksi. Kun näiden lisäksi Jari Sailio epäonnistui avopaikassaan, myös toinen erä pääättyi lukemissa 1-1.

Kolmannen erän alussa Kärpätkin sai paremmin otetta, mutta maalintekoon se ei yltänyt. Erän puolivälissä Ilomäki tarjosi Motinille hienon tilaisuuden avata liigauransa maalitili, mutta Rynnäs nappasi kiekon hanskaansa.

Kärpät siirtyi johtoon Mäenalasen osumalla, jota tarkastettiin videolla. Bertrandin läpiajo joutui myös videotuomarin syyniin, mutta sillä kertaa Kähkönen sai patjansa oikea-aikaisesti eteen. Lukon kiri ilman maalivahtia tyrehtyi kuitenkin Ville Vahalahden rangaistukseen.

− Kova peli ja kova vastus. Vaatimustaso oli korkea, vaikka se ei aina näy katsomoon hienona pelinä, Virta arvioi peliä kokonaisuutena.

Kärppien päävalmentaja Manner antoi erityisesti kehuja maalivahti Rynnäkselle, puolustuksessa luutineelle Jani Hakanpäälle sekä lähinnä ärsyttäjinä tunnetuille Sailiolle ja Miska Humalojalle, jotka ovat nostaneet kiekollisen pelin tasoa tällä kaudella.