Pohjoisesta puhalsi puhuri - Pyörälän tehot ja Rynnäksen torjunnat kaatoivat Lukon

LIIGA / Raportti
Jussi Rynnäs venytti itseään muutenkin kuin pelikatkoilla.
Kuva © Elmeri Elo - http://elmerielo.kuvat.fi/
Rauman kirpeään pakkasiltaan tuli muutama lisäaste, kun Kärpät puhkui Lukon viisikkopelin nurin. Vierasjoukkueella oli laajasti onnistujia takaamassa kolmen pisteen vierasvoittoa samalla, kun kotijoukkueella ei ollut paras mahdollinen päivä.

Kärppien teema illan otteluun oli hyvin revanssihenkinen. Kahdesta keskinäisestä kohtaamisesta oli tullut tappio ja se haluttiin muuttaa.

- Juuri ennen palaveria puhuttiin, että ollaan Lukko kohdattu kaksi kertaa ja yksi piste saatu. Tänään pitäisi homman vähän muuttua ja ottaa täältä kolme pistettä, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kertasi peliä edeltäviä tapahtumia.

Kärpät onnistui tavoitteessaan mallikaasti. Liigan toiseksi huonoin vierasjoukkue latoi seitsemän rysää varsin suvereenin esityksen saattelemana. Oululaiset olivat parempia käytännössä kaikilla mahdollisilla osa-alueilla, millä jääkiekko-ottelun paremmuutta voi mitata.

Voiton eteen suurimman urakan tekivät tehot 1+4 nakuttanut Mika Pyörälä ja erinomaisesti torjunut maalivahti Jussi Rynnäs. Erityisesti Pyörälän panos oli merkittävä voiton takaamisessa.

- En edes huomannut, että se teki niin paljon pisteitä, Suikkanen naurahti.

- Tässä sen näkee, että siihen on tottunut. Pyörälä tekee suurimman osan meidän pisteistä ja se menee ohi niin, ettei sitä hoksaa.

Vierasjoukkueesta useamman kuin yhden tehopisteen saalistivat myös Ilkka MikkolaJohn AlbertVille LeskinenJesse Saarinen ja Lasse Kukkonen. Kukkosen kaksi ylivoimalla tehtyä ohjausmaalia neliön keskeltä viimeistään katkaisivat Lukon takaa-ajolta terän poikki.

Vuosi käyntiin heikolla suorituksella

Lukko aloitti vuotensa huonolla esityksellä. Lukon pelaamisesta puuttui taklaukset ja tunne täysin. Kuvaavaa on, että rouhijaosastolla kunnostautunut Aki Kangasmäki taklasi ottelussa vain pariin otteeseen.

- Uudenvuoden juhla katkaisi meidän rytmin. Meidän piti tavallaan lähteä nollasta liikenteeseen ja tehdä perusasiat kunnolla, mutta tänään ne jäi tekemättä, Lukon päävalmentaja Kari Heikkilä näki.

- Hävisimme kamppailussa ja liikkeessä aika paljon. Ei pelattu läheskään sillä tasolla, jolla pystymme pelaamaan.

Ensimmäisessä erässä kolme maalia taakseen päästänyt Jakub Štěpánek ei pelannut tänään parasta mahdollista peliään, mutta Heikkilä ei harkinnut Kaapo Kähkösen marssittamista maaliin.

- Ei käynyt mielessä. Ei maalit olleet maalivahdin maaleja. Maalivahdin oli vaikea lukea, mistä laukaukset tulee ja kovat maskit oli päällä koko ajan. Ei ollut ajankohtainen ratkaisu, Heikkilä perusteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo