JYPin kärsivällisyys petti - Lukon voittomaali aiheutti ihmetystä

LIIGA / Raportti
Kaapo Kähkönen oli Lukon voiton takuumies.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
JYPin vaikea lokakuu sai jatkoa, kun Lukko kaatoi jyväskyläläiset kotonaan tiukan kamppailun jälkeen. Ottelu oli todella tasainen, mutta Lukon vahva kolmas erä käänsi ottelun kotijoukkueelle.

Rauman tiistai-iltaan lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Lukko pelasi viikonloppuna kaksi ottelua, joiden välillä joukkueen taso heitteli.

HPK kaatui komeasti, mutta Ässät vei Satakunnan kamppailussa kaksi pistettä voittomaalikisan jälkeen.

JYP taas hävisi viikonlopun molemmat ottelunsa. Pelilliset ongelmat JYPillä eivät ole olleet vaikean jakson aikana niin maata mullistavia, mutta virheet ja maalinteon tuska ovat olleet suurimmat murheet jyväskyläläisten pelaamisessa.

JYPin tuska kasvaa

JYPin surullinen lokakuu sai Raumalla jatkoa. Jyväskyläläiset pelasivat tiistainakin hyvän ottelun, mutta joukkueen tylyys maalipaikoissa ei ollut riittävää.

JYPin ottelun kaatoi aikaisemminkin ongelmana ollut kärsivällisyys, tai siis sen puute. Kun maalinteko on takkuillut, joukkueen pelaaminen on karannut vähän kiirehtimiseksi ja roiskimiseksi.

Kun kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista, sama kaava toistui. JYP pelasi itsensä viisikkona ulos ensimmäisen kerran reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, ja Rony Ahonen pääsi sutimaan irtokiekon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi reppuun.

Ja kuin kirsikkana kakun päälle, Peter Tiivola iski pari minuuttia edellisestä Lukon jo kahden maalin karkumatkalle. Tämäkin tilanne lähti JYPin viisikon ylipelaamisesta, josta Lukko käänsi tilanteen nopeaksi vastahyökkäykseksi. Sen jälkitilanteesta Tiivola pamautti kiekon yläpeltiin.

Tilannetta tarkisteltiin pitkään videolta, sillä Tiivolan laukaisuhetkellä Lukon Valentin Claireaux osui JYPin maalivahti Eetu Laurikaiseen, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa mitään rangaistavaa.

JYP sai vielä luotua ihan kelvollisen kirin, mutta vaikka Juuso Vainio sivalsi kauden ensimmäisensä upean kuvion jälkeen ja kavensi ottelun, Lukko ja Kaapo Kähkönen kestivät loppuun asti.

Maltti on valttia, Lukolta oppitunti kärsivällisyydestä

Pekka Virran vahvaan kiekkokontrolliin nojaava pelitapa kantoi tiistaina hedelmää. Raumalaisen puolustuksen kiekollinen varmuus omissa oli riittävän hyvällä tasolla, eivätkä viisikon etäisyydet karkailleet.

Paketti pysyi tiiviinä ja Lukko pystyi tulemaan JYPin paineen alta laadukkaasti kiekon kanssa pois. Tämän johdosta raumalaiset pääsivät syvälle JYPin puolustusalueelle ja laittoivat vieraiden pakit ahtaalle vahvalla kulmapelaamisellaan.

Lukon ottelun avausmaali on malliesimerkki juuri tästä. Pitkän pyörityksen jälkeen vierailijat joutuivat rikkomaan, ja seuranneen ylivoiman aikana Janne Keränen löi pelin neliön keskeltä tasoihin.

Lukko oli avauserässä alussa hieman telineissä, mutta paransi otteitaan koko ajan pelin edetessä. JYP tuli tuttuun tapaan otteluun vahvasti sisään ja koitti luoda maalipaikkoja vahvojen paineistusjaksojen avulla.

JYPillä edessä haastava viikko, mutta ei ole helppoa Lukollakaan

Raumalaisten viikko ei jatku tiistain jälkeenkään helpoissa merkeissä. Joukkue pelaa seuraavan kerran torstaina Oulussa, kun vastaan asettuu sarjakärki Kärpät. Lauantaina pelataan taas Raumalla, kun Ilves saapuu kokeilemaan kuntoaan Lukkoa vastaan.

JYPin seuraavat ottelun ovat myös kovia testejä. Ensimmäinen peräkkäisten päivän peleistä on perjantaina, kun Tappara saapuu Jyväskylään. Sen jälkeen joukkue matkustaa lauantaiksi TPS:n vieraaksi Turkuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo