Koivula piti Ilveksen voittokannassa - "Vittuilin hänelle kaksi erää"

LIIGA / Raportti
Otto Koivulan osuma pelasti pisteet Ilveksen matkaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Vaikeaa, vaikeaa ja vaikeaa. Molempien Raumalla kohdanneiden joukkueiden tilanne ei ollut helpoimmasta päästä ja kumpikin janosi voittoa. Vierailija Ilves nappasi kaikki sarjapisteet kotiin viemisiksi, ja Lukon orastavalle voittoputkelle tuli nopea päätös.

Ilves nojasi ottelun aikana vahvasti maalivahtiinsa Hannu Toivoseen ja se kannatti. Oma veräjä pysyi yhtä osumaa vaille koskemattomana ja kenttäpelaajat käyttivät paikkansa riittävällä tarkkuudella.

Lukko pääsi pelaamaan yhdeksän minuuttia ylivoimaa, josta viisi minuuttia yhteen putkeen. Isäntien ylivoima toisti samaa tuttua kaavaa; kiekko tuodaan alueelle vauhdilla ja peliväline pysyy hyökkäyspäässä hyvin, mutta maalipaikoille pääseminen ja varsinkin niiden käyttäminen on työlästä.

Vierailijat pääsivät ylivoimalle tasan kerran ja tarvitsivat vain 19 sekuntia tehdäkseen osuman. Otto Koivulan mailasta syntynyt maali vei tamperelaiset johtoon ja siitä asemasta ei Lukko luopunut.

— Vittuilin hänelle kaksi erää, että rupeaisi nyt pelaamaan ja sitten hän tekee ratkaisumaalin. Toi on just se, miten haluan nuorten pelaajien sen osoittavan. Että "pidä naamari kiinni koutsi, mä hoidan tän homman", Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi veisteli.

Myös Lukon pelaava maalivahti, Kaapo Kähkönen, oli tänään erittäin hyvä ja teki osansa joukkueen eteen. Syyttävä katse kohdistuukin kenttäpelaajiin, jotka eivät ylivoimalla saaneet aikaiseksi edes hyviä maalintekotilanteita.

— Erikoistilanteet näyttelivät isoa osaa. Meillä ylivoima ei toiminut, ei saatu ratkaisuja aikaan maalintekotilanteissa, Lukon päävalmentaja Juha Vuori manasi.

— Meillä on jätkiä läpi, meillä on paikkoja ja me ei saada maaleja. Tulos on tuo.

Ilveksen alivoima ansaitsee erikoismaininnan. Vaikka aivan erikoisiin ihmetekoihin ei rangaistusten tappamisessa ollutkaan aihetta, niin perusvarma ja jämäkkä peli riitti pitämään Lukon poissa maalintekopaikoilta.

— Varsinkin alivoimalla äijiltä huikea suoritus, Kivi kiitteli.

Lukon joukkue tarvitsee jotain erityistä ja sellaista on myös luvassa. Joukkueen kesken järjestetään lähitulevaisuudessa saunailta, joka on klassisimpia keinoja purkamaan henkistä lukkoa joukkueessa.

— Ihan kaikki tehdään, että saadaan auki tuo homma, Vuori paalutti.

— Pelillisesti, kuten olen koko ajan sanonut, emme ole huonoja. Ei anneta vastustajalle liikaa paikkoja, peli olisi liian aukinaista, ei luotaisi tarpeeksi paikkoja tai mitään tällaista. Kyse on siitä että mistä saadaan rennompi meininki tuohon hommaan. Olkoon se sitten vaikka saunailta, ihan sama.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo