HIFK romahti kahdesti — Lukolle taistelupiste

LIIGA / Raportti
Kevin Lankisen urakka ei ollut helpoimmasta päästä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Rauman Lukko avasi kautensa viime kauden runkosarjan voittajaa ja suurta mestarisuosikkia Helsingin HIFK.ta vastaan. Vaihtua ja vaarallisia tilanteita sisältänyt ottelu sisälsi lähes kaikki jännittävän ja mielenkiintoisen ottelun elementit.

Draama oli ottelun alkuvaiheilla kaukana. HIFK piti kiekkoa sekä teki maalit ja vaikutti siltä, että Lukolta peli menee täysin ohi.

Erityisesti ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta huono. Tämän myönsi myös Lukon pääkäskijä Juha Vuori.

— Huono eka erä. Aloitus oli ihan hyvä, mutta sitten passivoiduttiin ja oltiin perässä.

— Toisessa erässä saatiin tekemisestä kiinni ja iso kasvu siihen. Tultiin kahdesti takaa ja se on hyvä ja merkittävä asia.

2-1-kavennuksen jälkeen raumalaiset saivat hengen päälle ja lopulta tykittivät vajaassa neljässä minuutissa kolme maalia. Samalla Lukon kahden maalin tappioasema muuttui maalin etumatkaksi. Erityisesti 3-2-maalissa syyttävä sormi osoittaa maalivahti Kevin Lankista kohti. Hän menetti varsin vaarattoman laukauksen jälkeen näköyhteyden kiekkoon ja Rony Ahonen kävi hakkaamassa karat sisään.

Vuorella oli selkeä näkemys siitä, että mikä tähän tapahtumasarjaan johti.

— Otettiin käsijarru pois päältä. Ei kateltu enää, vaan alettiin tekemään asioita. Se oli tänään kaikkein tärkeintä.

Tämän jälkeen kaukalossa oli kaikin puolin kaksi tasaväkistä joukkuetta ja peli oli kaikin puolin viihdyttävää.

Kaksi maalia viimeistellyt Robert Leino oli HIFK:n vahvan alun arkkitehti, mutta hänestä ei ollut estämään Lukon nousua tasoihin alivoimalla ja ilman maalivahtia.

— Vauhtia riitti ja aloitettiin tosi hyvin. Toisessa erässä tuli pieni notkahdus ja yritettiin aikalisällä sitä korjata, mutta se ei ihan onnistunut.

— Voitto oli käsissä, mutta se sitten lipsahti viimeisillä sekunneilla. Se me sössittiin ihan itse.

Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan heti huomenna. Lukko vierailee Porissa Ässien vieraana ja HIFK pelaa kotonaan JYPiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo