Raumalaiset tukehtuivat jäähyihin - Ässät sammutti Äijänsuon liekin

LIIGA / Raportti
Pata oli tänään valttia.
Kauden toiseksi viimeinen Satakunnan paikallistaistelu oli viihdettä isolla v:llä. Ässät kuittasi viime parin viikon takaisien kotiluolassa koetun Lukko-tappion nappaamalla pisteet upouuden bussinsa matkaan.

Lukko käytännössä teki pelistään vaikean turhilla jäähyillä. Viidesti jäähyllä rangaistu raumalaisryhmä ei ottanut ensimmäistäkään tarpeellista rangaistusta. Liigan huonoimmalla ylivoimaprosentilla operoiva Ässät rokotti kiitettävällä prosentilla, osin onnenkin suosimana.

Lukon päävalmentaja Kari Heikkilä suomikin omaa joukkuettaan tarpeettomista rangaistuksista. 

- Tuli taas hyökkäysalueen täysin tarpeettomia jäähyjä. Sillä hetkellä kun päästiin kiinni peliin niin kahden maalin ero kasvoi uudestaan, Heikkilä harmitteli.

Ässät tappoi kavennusmaalien jälkeisillä ylivoimilla Lukolle tärkeän tunteen siitä, että heillä on vielä mahdollisuus nousta peliin mukaan. Vaikka Lukko nousi lopussa vielä yhden maalin päähän ja painoi päälle hullun lailla, niin porilaiset pitivät johtonsa italialaisveskari Andreas Bernardin avustamana.

Heikkilä ihmetteli myös Lukon vaisua alkua. Ässät meni ensimmäisessä erässä menojaan, tehden mitä lystäsi. Sinikeltaiset tuntuivat lähinnä lamaantuneen ottelusta sen sijaan, että se olisi pumpannut pelaajat täyteen virtaa.

- Erittäin huono alku. En ymmärrä, että lähdetään paikalliskamppailuun ja ei saada tuon enempää henkeä joukkueeseen, Heikkilä ihmetteli.

Kauden neljännessä paikalliskamppailun voitossa paljon hyvää

Vierailijoille alku oli hurmiollinen. Paine kasvoi Lukko-päädyssä vaihto vaihdolta ja lopulta Teemu Vuorisalo tinttasi kiekon sisään. Hetkeä myöhemmin Matias Varttinen pääsi laukomaan rangaistuslaukausta ja ei erehtynyt yrityksessään.

- Hyvää, tasapainoista ja fiksua peliä. Hyvää kiekollista peliä ja puolustamista, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kuvaili suojattiensa avauserää.

Aho oli myös tyytyväinen Ässien erikoistilannepelaamiseen. Liigan pohjasakkaa tehokkuudeltaan oleva porilaisylivoima teki kaksi osumaa ja kärkikastia oleva alivoima ei päästänyt raumalaisia tekemään yhtään osumaa.

- Se lämmittää, että ylivoimalla tuli onnistumisia. Toki myös alivoimataistelu lämmittää.

Joukkueet kohtaavat kuukauden kuluttua uudestaan, tälläkin kertaa Rauman Äijänsuolla. On todennäköistä, että tuolloin Lukon kausi on jo taputeltu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo