Ässille helpottavia onnistumisia ja kolme pistettä

LIIGA / Raportti
Epäluonnollisista torjunta-asennoista huolimatta Ari Ahonen päästi taakseen vain yhden kiekon.
Kaksi maalinteko-ongelmien kanssa painivaa ja sarjan häntäpäässä majailevaa seuraa paikalliskamppailussa. Siinä oli lähtökohta toiselle Satakunnan paikallistaistolle. Ässillä paine helpotti hieman, Lukolla ei niinkään.

Lukolle tuli takaisku jo ennen ottelun alkua, kun alkulämmittelyssä normaalisti mukana ollut Lauri Tukonen jäi ottelusta sivuun. Parhaan pistemiehen menetys oli isompi isku kuin voisi olettaa.

Lopulta hänen tilalleen ei löytynyt ottelussa pelillistä suunnannäyttäjää. Tällä hetkellä liian moni kärkipelaaja pelaa alle tasonsa ja liian monella alemman ketjun pelaajalla on annettavana liian vähän pelillistä lisäarvoa.

Siihen kun yhdistää, että maalilla jälleen aloittanut Kaapo Kähkönen ei ollut tänään parhaimmillaan niin tuloksena oli jälleen yksi tuskainen ja tulokseton iltapuhde raumalaisseuran vinkkelistä katsottuna.

− Pelin jälkeen sanoin lyhyesti joukkueelle, että varsinkaan kolmannessa erässä ei voi ketään syyttää, että ei olisi ainakaan tarpeeksi yritystä, Lukon pääkäskijä Juha Vuori totesi.

− Kaikki oli koneesta irti ja tämä on maalintekopeli. Siinä me hävittiin tänään.

Porista saapuneille vieraille puolestaan ottelu teki hyvää. Ville Korhonen osui kerran ja Jere Seppälä kahdesti. Se riitti lisäämään tällä kaudella maalin tehneiden patapaitaisten pelaajien määrää kahdella.

Erityisesti ensimmäinen maali sai Seppälän päästämään helpottavan ärjäisyn ulos. 

Ässät oli kaksi ensimmäistä erää kukkona tunkiolla. Maalivahtien torjunnat menivät tasan, mutta Ässät oli kokonaiskuvassa pelin päällä. Vasta kolmannessa erässä Lukon koneesta irtosi karstat ja paineistaminen alkoi toden teolla. Ässät ei kuitenkaan päästänyt Lukkoa tekemään yhtä ylivoimaosumaa enempää. Porilaiset pelasivat jämäkästi ja odottivan hiekan valuvan loppuun tiimalasissa.

− Kaikista tärkein juttu on, että saatiin kokemusta siitä, miten johtoasema loppupeleissä pidetään, Ässä-valmentaja Jyrki Aho sanoi.

Ison roolin johtoaseman pitämisessä ja voiton varmistamisessa otti alkukaudesta mainiosti esiintynyt maalivahti Ari Ahonen. Välillä pitkin pituuttaan maannut konkarivahti päästi taakseen yhden kiekon ja siitäkään ei voi Ahosta syyttää.

− Maalivahti oli erittäin hyvä jälleen kerran, Aho kiitteli suojattinsa suoritusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo