Ilves hallitsi kaksi erää Oulussa – Kärpät otti rökälevoiton

Jussi Rynnäs torjui tiistaina kauden toisen nollapelinsä.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Hieman vajaa 4400 katsojaa oli saapunut Raksilan jäähalliin seuraamaan Oulun Kärppien ja Tampereen Ilveksen välistä tiistai-illan mittelöä. Ilves voitti maalipaikat ja Kärppien maalivahti Jussi Rynnäs joutui kahdessa ensimmäisessä erässä tekemään lukuisia hyviä torjuntoja. Kärpät voitti kaksi ensimmäistä erää säästöliekillä pelaten lukemin 4–0.

Kärppien paras maalipaikka ensimmäisessä erässä syntyi, kun 17-vuotias Rasmus Kupari laukoi kiekon tolppaan. Pian Kärpät pääsi ylivoimalle, mutta viime aikoina tehottomasti ylivoimalla esiintynyt oululaisjoukkue ei tälläkään kertaa onnistunut maalinteossa.

Sen sijaan Ilves juhli jo johtomaalia ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, mutta lopulta pitkän arpomisen jälkeen maali hylättiin. Ilmeisesti kiekko meni maaliin maalin alta, kun Jussi Rynnäs torjuessaan osui maaliin sen verran, että maali nousi hieman ilmaan.

Ensimmäisessä erässä Kuparin tolppalaukaus oli lähimpänä maalia, mutta muutoin erässä parhaat maalipaikat jakaantuivat hienokseltaan enemmän Ilvekselle.

Ilves sotki ketjujaan

Ilveksen pelaamista ei kuitenkaan helpottanut se, että sen kakkosketjun keskushyökkääjä Sami Sandell ei ensimmäisen erän jälkeen enää pelannut. Tuon jälkeen Ilves sekoitti ketjujaan. Sattumaako vai ei, mutta tuon jälkeen Kärpät teki nopeasti kaksi maalia.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen erän alkupuolella, kun Kärppien Ville Leskinen pääsi yksin läpi. Erinomaisella itseluottamuksella pelaava hyvävireinen laitahyökkääjä sijoitti kiekon varmasti maaliin. Maali oli Leskiselle jo kauden kuudestoista.

Sama ketju vei seuraavassa vaihdossaan Kärpät jo kahden maalin johtoon, kun Nicklas Lasu ohjasi maalin edestä Taneli Ronkaisen vedon maaliin.

Pian Kärppien maalien jälkeen Ilves sai kahden miehen ylivoiman, kun kolmatta liigaotteluaan pelannut Joona Huttula ja sen jälkeen Shaun Heshka ottivat jäähyt. Ilveksen ylivoima oli kuitenkin varsin ponnetonta.

Kahden ensimmäisen erän jälkeen 2−0-lukemat mairittelivat Kärppiä.

Kärpät innostui pelaamaan yhden erän

Sen sijaan kolmas erä oli Kärppien suvereenia näytöstä. Erän alussa Mikael Ruohomaa vei kauden kuudennellatoista maalillaan Kärpät jo kolmen maaliin johtoon.

Tuon maalin jälkeen ottelun luonne muuttui, ja Kärpistä tuli ensimmäisen kerran illan aikana sen näköistä jääkiekkoa pelaava joukkue kuin sarjajohtajan kuului ollakin.

Ville Leskinen teki illan toisensa ja Saku Mäenalanen saalisti illan kolmannen syöttöpisteensä, kun Kärpät siirtyi kolmannen erän puolivälissä 4−0-johtoon. Nämä lukemat jäivät illan loppulukemiksi.