TPS vesitti KooKoon juhlat kenttämestarin erikoisella

LIIGA / Raportti
Perrin pääsi tuulettamaan Kouvolassa.
51-vuotista taivaltaan juhlinut KooKoo ei saanut torstaina kotonaan lahjaksi muuta kuin kakkua, kun tehokkaasti viimeistellyt TPS vei pisteet maalein 2-5. Voitto oli turkulaisten seurahistorian tuhannes.

Torstain kamppailussa mentiin kovaa, ja kumpikin joukkue pääsi maalipaikoille terävien vastahyökkäysten ansiosta. Turkulaiset vierailijat onnistuivat kuitenkin maalinteossa KooKoota paremmin, joten selittelyille ei jäänyt sijaa.

Peli oli raikasta, sillä molemmat joukkueet pelasivat ennakkoluulottomasti kohti hyökkäysaluetta. Lukemat pysyivät kaksi erää tasaisina, mutta TPS:n kolmas osuma avasi ketsuppipullon totaalisesti.

Kouvolalaisten ykkösketju Anrei Hakulinen-Jarkko Malinen-Juha-Pekka Haataja oli ottelussa ilmiliekeissä, mutta yhden ketjun työ ei riittänyt tehokasta vierasjoukkuetta vastaan.

Ottelu alkoi vauhdilla, sillä joukkueet painoivat päästä päähän. Sekä TPS että KooKoo saivat hyviä katkoja ja rynnistivät teräviin vastahyökkäyksiin. Kovasta temmosta kertoo myös se, että kello juoksi lähes kuusi minuuttia ilman pelikatkoa.

Etenkin kotijoukkueen ilme oli pirteä. Kouvolalaiset lähtivät nopeasti omalta alueeltaan hyökkäyksiin, joista joukkue loi hyviä paikkoja. Juuri oman alueen peli vaivasi KooKoota koko alkukauden.

Paikkoja nähtiin molemmissa päissä, mutta avausosumasta vastasi isäntäjoukkue. KooKoo sai rakennettua mallikkaan vastahyökkäyksen, jonka seurauksena Malinen antoi unelmasyötön maalin eteen liukuneelle Hakuliselle.

Turkulaisten marssi

Kun toista erää oli pelattu reilut neljä minuuttia, turkulaiset näyttivät mallia hyökkäyspelistään. Ilkka Heikkinen syötti kiekon suoraan maalia kohti luistelleen Jasper Lindstenin lapaan, joka pääsi lopulta lyömään oman paluukiekkonsa Leland Irvingin selän taakse.

Turkulaiset eivät kuitenkaan tyytyneet tasatilanteeseen. TPS:n illan toinen osuma oli varmaa maalikoostemateriaalia, kun Dave Spina harhautti KooKoo-puolustuksen. Hedelmät poimi lopulta Jerry Ahtola, joka sai tökättyä kiekon jälleen kotijoukkueen maaliin.

Päätöserässä kouvolalaiset tasoittivat jälleen Hakulisen osumalla, mutta joukkue joutui heti maalin alivoimalle. TPS sai torstaina pyöritettyä ylivoimaansa vain kaukana maalista, mutta tällä kertaa vierailijat eivät hukanneet tilaisuuttaan.

Turkulaisten kolmas osuma oli todellinen kenttämestarin erikoinen. Eric Perrin laukoi kiekon päätylautaan, josta peliväline pomppasi Erik Thorellin lapaan ja patjan kautta maaliin.

2−3-maali avasi vierailijoiden ketsuppipullon. KooKoo ei saanut enää kiriä aikaiseksi, vaan sortui kiekonmenetyksiin ja karmaisevaan merkkausvirheeseen maalinsa edustalla. Perrin napautti pian kiekon maalin edestä suoraan verkkoon, minkä jälkeen Thorell pääsi viimeistelemään 2−5-loppulukemat tyhjään maaliin.

KooKoo kohtaa perjantaina vieraissa HIFK:n. TPS puolestaan huilaa lauantaihin asti, jolloin Turussa vastaan asettuu Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo