Tappara nollasi KooKoon − Haapala rikkoi 50 tehopisteen rajan

LIIGA / Raportti
Haapala saalisti perjantaina tehot 1+1.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tappara vei KooKoolta suvereenisti kolme pistettä, sillä kouvolalaiset eivät saaneet paikoistaan huolimatta perjantaina ainuttakaan maalia. Yksi kirkkaimmista tamperelaistähdistä oli kolme pistettä nakuttanut Sebastian Repo.

Perjantaisessa kamppailussa näkyi KooKoon kuluvan vuoden koko kuva: Joukkue laukoi paljon ja pääsi hyville paikoille, mutta tulos jäi auttamatta laihaksi. Isäntien yritykset pysähtyivät Teemu Lassilaan, ja Tappara pääsi poimimaan marjat.

Tamperelaiset pääsivät maalipaikoille kuin leikiten, sillä isäntien puolustus ei tarjonnut juurikaan vastusta. Vierailijat pääsivät helposti KooKoon maalille, ja kouvolalaispelurit saivat katsella useampaa osumaa aivan aitiopaikoilta. 

Ottelun alussa tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Kouvolalaiset säväyttivät vahvalla vääntämisellään, kun joukkue taklasi ja kamppaili jokaisesta kiekosta. KooKoo sai vaarallisen näköisen pyörityksen Tapparan puolustusalueelle, mutta kun maalia ei syntynyt, vierailijat saivat juhlia.

Tappara sai avauserässä kiekon haltuunsa kotijoukkueen harhasyötöstä, ja Sebastian Repo ujutti kiekon kahden KooKoo-pelurin välistä aina Niko Hovisen selän taakse.

Tamperelaiset saivat avausmaalista energiaa ja hyvän vireen päälle. Joukkueen illan toinen osuma nähtiin toisen erän alussa, kun Juhani Jasu iski ylivoimalla hyvän maskin turvin.

Haapala rikkoi haamurajan

Kouvolalaisten nelosketju Mika Koivisto-Olli Korhonen-Eero Savilahti oli isäntien vahvin ase perjantaina. Kolmikko raatoi jäällä olan takaa, mutta taklaukset ja kiekonriistot eivät auttaneet KooKoota maalinteossa.

Kotijoukkueen peli ei lähtenyt takaiskujen jälkeen enää lentoon. KooKoo sai luotua kolmannessa erässä muutamia tilanteita, mutta todellista vaaraa vierailijoilla ei ollut.

Ensin Otto Rauhala iski Tapparan illan kolmannen maalin, ja Joona Luoto vei kamppailun vanhanaikaisella jo 4−0:aan. Etenkin neljännessä osumassa tamperelaiset saivat pelata aivan vapaasti KooKoo-maalin edustalla kenenkään häiritsemättä. 

Viidennestä maalista vastasi kultakypärä Henrik Haapala, joka rikkoi kuluvan kauden ensimmäisenä pelaajana 50 tehopisteen rajan. Vahvassa vireessä oli myös Sebastain Repo, joka iski otteluun tehot 1+2. 

Kouvolalaisten tukkoisuudesta kertovat jälleen laukaisukartat. Illan kotijoukkue on laukonut kauden jokaisessa ottelussa Tapparaa vastaan yli 50 kertaa, mutta pisteitä on jäänyt haaviin vain neljä. Perjantaina KooKoo laukoi 55 kertaa − 12 enemmän kuin tamperelaiset − mutta tuloksena ei ollut ainuttakaan osumaa. 

KooKoo jatkaa pelejään huomenna, kun se matkaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Tapparalla vastassa on puolestaan Sport. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo