KooKoo väänsi ja käänsi − Tappara vei nimiinsä jännittävän kamppailun

Haapala palasi pelikentille ja esiintyi heti pirteästi.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara pystyi jälleen voittamaan KooKoon, vaikka kouvolalaiset yrittivät kaikin voimin kellistää kirvesrinnat. Huippujännittävä ottelui venyi mahdollisimman pitkälle.

Tappara hallitsi ottelua kiekon kautta pitkin iltaa. Kouvolalaiset saivat pelin hallintaansa kahden ensimmäisen erän aikana vain ajoittain, lähinnä ylivoimien myötä. KooKoo iskikin kaksi ensimmäistä maaliaan juuri viidellä neljää vastaan.

Viimeisessä erässä KooKoo taisteli toden teolla, ja venytti jännityksen aivan tappiin asti. Päätöslukemat Tapparan eduksi kirjattiin lopulta 3-4 voittolaukauskisan jälkeen.

Vaikka Mikko Lehtonen vei rannelaukauksellaan KooKoon 1-0-johtoon avauserässä, ei Tappara lannistunut takaiskusta, vaan porhalsi jo seuraavien vaihtojen aikana johtoon, kun ensin Jere Karjalainen painoi kiekon lähietäisyydeltä ohi Leland Irvingin ja hetkeä myöhemmin Jan-Mikael Järvinen tekaisi vieraille toisen maalin.

Avauserässä KooKoon Anrei Hakulinen sai mailan kasvoihinsa ja poistui pukukoppiin paikkailtavaksi. Hakulinen palasi myöhemmin kentälle kokomaski päässään.

KooKoo tuli kakkoserään hyvin mukaan, mutta Tappara vastasi kaikesta huolimatta seuraavasta maalista. Jani Lajunen päivysti vapaana maalin edessä, kun kiekko tupsahti hänen eteensä. Vierailijat johtivat jälleen kahdella maalilla.

KooKoo painoi päälle − välillä konkreettisestikin

Toisessa erässä joukkueet järjestivät ajoittain hässäköintiä maalien edustoilla. KooKoon toinen maali olikin hyvän maalineduspelaamisen tulosta, kun isokokoinen keskushyökkääjä Josh Green luuti maalilta kiekon ohi Tappara-vahti Dominik Hrachovinan.

Kolmannen erän alussa KooKoon Terry Broadhurst oli erityisen aktiivinen ja hätyytteli muutamaan otteeseen Tapparan maalia, kuitenkaan onnistumatta maalinteossa.

Ruotsalaispuolustaja Robin Jacobsson viritti kolmannen erän alkuminuuttien jälkeen rannelaukauksensa maalin arvoisesti. Tasatilanteessa jatkuneena ottelu tasoittui pelillisesti, ja molemmmat joukkueet saivat mahdollisuuksia johtomaalin tekoon.

Hakulinen ajoi kovalla vauhdilla Hrachovinan päälle maalin takana, jonka seurauksena joukkueet ryhtyivät pieneen hippasteluun. Rangaistiksina Tapparan Sebastian Revolle kakkonen väkivaltaisuudesta ja Hakuliselle samanmoinen − estämisestä. Tappara-valmentaja Jussi Tapola kävi tilanteen jälkeen melko kuumana tuomariston suuntaan.

Huippupaikat eivät riittäneet − jännitysnäytelmää tappiin saakka

Tasavajaan aikana Tappara-kolmikko Henrik Haapala, Jukka Peltola ja Veli-Matti Savinainen pääsivät ylivoimahyökkäykseen, mutta näyttävä kiekon siirtely päättyi pettymykseen tamperelaisten kannalta.

Myös KooKoolla oli huipputontti kolmannen erän lopulla, jonka päätteeksi kotijoukkueen pelaajisto tuuletti jo johtomaalia, mutta Hrachovina olikin poiminut kiekon tolpan juuresta suojiinsa.

Ottelu venyi aina jatkoajalle asti, jossa Lajunen otti hölmön hyökkäyspään jäähyn. KooKoo pääsi pelaamaan ylivoimaa neljällä kolme vastaan, Juha-Pekka Haataja tuuletti kerran jo voittomaalin merkiksi, mutta pikkumusta ei löytänyt lopulta tietään Tappara-maaliin.

Voittomaalikilpailussa Tapparan Haapala ja Peltola onnistuivat ohittamaan Irvingin, kun taas kouvolalaisista Greenin ja Ryan O'Connorin yritykset pysähtyivät Hrachovinaan. Tappara poistui Kouvolasta kaksi pistettä taskussaan. KooKoo joutui tyytymään pisteeseen.