"Oma koira" puri jälleen kouvolalaisia − "Tulos on meille julma"

LIIGA / Raportti
Kuronen onnistui jälleen KooKoota vastaan.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Perjantaina Kouvolan jäähallissa pelattiin vähämaalinen, mutta sitäkin viihdyttävämpi kamppailu, kun KooKoo ja SaiPa kohtasivat toisensa. Lopulta voiton vei kurinalaisesti puolustanut SaiPa voittomaalikilpailun kautta maalein 2-1.

Kaakon derby ei tarjonnut tällä kertaa paljoakaan maaleja 4300-päiselle yleisölle. Ottelusta ei kuitenkaan puuttunut vauhtia ja tunnetta: kentällä nähtiinkin muutamaan kertaan suurempiakin nahinoita.

− Jos on realisti ja rehellinen, niin oli helvetin hieno lätkämatsi. Tästä puuttui vaan yleisön kannalta maalit ja meidän kannalta voitto, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola. kommentoi.

Tiukasti puolustaneen vierasjoukkueen sankariksi nousi maalivahti Frans Tuohimaa 42 torjunnalla. Keskiviikkonakin nollapelin torjunut Tuohimaa päästi vain yhden osuman KooKoon hyvistä paikoista huolimatta.

− Tuohimaa pelasi ensinnäkin loisto-ottelun. Kyllä me sitkeästi ja hyvin puolustimme. Tänään oli semmoinen peli, että molemmilla oli kyllä paikkansa tehdä maalit, SaiPan päävalmentaja Ari Santanen kommentoi.

Lappeenrantalaisten voiton toinen tekijä oli Mikael Kuronen, joka viimeisteli kahdesti kouvolalaisten verkkoon. KooKoossa kaudella 2013-14 pelannut hyökkääjä on viimeistellyt yhteensä viisi maalia kouvolalaisveräjään tällä kaudella.

SaiPa puolusti tiiviisti, KooKoolle tulos oli julma

SaiPa ei saanut paljon tilanteita tasakentällisin, parhaimmat tilanteet vierailijat loivat ylivoimista, joita nähtiin ottelussa runsaasti. Kummallekkin vihellettiin peräti viisi kaksiminuuttista.

Tiiviisti puolustaneet joukkueet pelasivat kuitenkin loistavaa alivoimaa, eikä erikoistilanteissa maaleilla herkuteltu.

− Päällimmäisenä mielessä meidän hyvä alivoimapeli. KooKoolla on todella vaarallinen ylivoima ja hiton hyvät jätkät sitä pelaamaan, Santanen kertoi

− Molemmat pelasivat äärettömän hyvää alivoimaa. SaiPa antoi aggressiivisesti painetta ja he pelasivat alivoimansa laadukkaasti, komppasi Tuokkola.

Numerot olisivat voineet olla vierailijoiden kannalta rumemmat, sillä kouvolalaiset saivat jatkuvasti paikkoja maalintekoon.

− Meillä oli kyllä paikat tehdä maalit. Tulos on julma meille suhteesssa siihen, mikä oli pelin kulku, Tuokkola harmitteli.

Lappeenrantalaiset tyytyivätkin puolustamaan tiiviisti ja iskemään vastahyökkäyksistä. Brock Trotter ja Elmeri Kaksonen lähentelivätkin Leland Irvingiä muutamaan otteeseen vaarallisesti – kuitenkin tuloksetta.

− Molemmat maalivahdit pelasivat todella hyvin. Muutama tuhannen taalan paikka tuli ja (Leland) Irving otti ne kiinni, Tuokkola tuumi.

Pelin maaleja saatiin odottaa aina kolmanteen erään asti. Maalinteon aloitti Mikael Kuronen terävällä rannelaukauksellaan. Heti tämän jälkeen kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin, kun Mikko Virtanen laukoi irtokiekon tyhjään maaliin.

Peli meni aina jatkoajalle ja voittomaalikilpailuun saakka, jossa maalit tulivat suorista laukauksista. KooKoo vaihtoi maalilleen Samu Perhosen, joka torjuikin kaksi ensimmäistä yritystä mallikkaasti. Kurosen tarkoille laukauksille maalivahti ei kuitenkaan mahtanut mitään ja SaiPa nappasi lisäpisteen.

− Olemme mielestäni pitkä pätkä yritetty, mutta ei olla saatu palkintoa. Toivotaan nyt, että nämä palkinnot nyt vähän avaisivat sitä meidän maalintekopeliä. Voittamalla saat itseluottamusta, se ei löydy mistään muualta, Santanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo