KooKoolle kaakon herruus − Greenin ketju ratkaisi

Green onnistui perjantaina kahdesti.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kouvolassa liigakausi avattiin kaakon paikallistaistolla, jonka voittajaksi selviytyi KooKoo maalein 3-2. Ottelussa riitti vauhtia ja lopputulos selvisikin vasta viimeisessä erässä.

− Hieno ensimmäinen ja kolmas erä. Huikea fiilis, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kiteytti voiton tunnelmia.

Edelliskauden paikalliskamppailut menivät useimmiten SaiPan nimiin, mutta perjantaisessa illassa tahti oli toinen. KooKoo tuli otteluun väkevästi ja onnistui notkahduksista huolimatta nappaamaan voiton kolmannessa erässä.

SaiPa esitti vahvoja otteita etenkin toisessa erässä, mutta lappeenrantalaiset joutuivat katsomaan loppuratkaisua jäähypenkin puolelta.

− Toisen erän jälkeen kävimme läpi, että olemme pelanneet kahdenlaista jääkiekkoa: hyvää ja työteliästä sekä vähemmän työteliästä. Sanoin, että pitää päättää, mitä haluamme kolmannessa erässä, Mattila avasi.

Isäntien parhaimmistoa oli perjantain liiga-avauksessa kapteeni Josh Greenin ketju Teddy Broadhurst-Green-Juha-Pekka Haataja. Kanadalaissentteri osui tolppien välin kahdesti, ja vieressä luutinut Haataja sai syötön joukkueensa jokaiseen maaliin.

KooKoo aloitti ottelun väkevästi ja siirtyikin johtoon jo kahdeksan minuutin kohdalla, kun Green napautti kiekon maalin edestä sisään. Sama ketju oli jälleen asialla neljää minuuttia myöhemmin, kun kouvolalaisjoukkueen kapteeni viimeisteli Haatajan ja huippuvireisen Ryan O'Connorin syötöistä.

− Tämä oli myös maalivahdillemme tärkeä voitto: ei ollut helppo peli, koska vetoja ei tullut hirveästi, Mattila tuumi.

SaiPan vuoro iskeä

Lappeenrantalaiset laittoivat kuitenkin toisessa erässä uuden vaihteen silmään. SaiPa loi isäntien alueelle pitkiä pyörityksiä, eikä saksalaisvahti Niklas Treutle päässyt helpolla. Sinnikäs yritys lopulta palkittiin, kun Tero Koskiranta iski joukkueensa avausmaalin John Mcfarlandin ja Kalle Maalahden avustuksella.

Ottelussa mentiin päädystä päätyyn, mutta SaiPa pääsi toisen kaksikymmenminuuttisen aikana toden teolla peliin kiinni. Joukkue pääsi vaarallisille paikoille, ja mahdollisuus tasoitukseen tarjoutui myös ylivoimalla.

Erän puolenvälin jälkeen puntit pääsi tasoittamaan KooKootakin edustanut Mikael Kuronen, joka heilutti verkkoja komealla rannelaukauksella.

− Luulimme, että tämä on helppoa. Toisessa erässä tuli energiaa paljon pihalle. Joukkue oli virittäytynyt aamusta lähtien - tuntui, että se räjähtää käsiin.

− Kaveri nosti tasoa ja me ihmettelimme, ei siinä muuta, Mattila pohti.

Kolmannessa erässä tolpat sen sijaan kilisivät kuin kellot joulun aikaan. Kumpikin joukkue oli lähellä tehdä ratkaisevan maalin, mutta metallipylväät eivät olleet laukojan puolella.

KooKoo sai kuitenkin voiton kahvasta kiinni, kun vierailijat ottivat kolme jäähyä lähes peräkanaa. Illan tehoketju ei jättänyt paikkaa käyttämättä, vaan O'Connor tuuletti pian voittomaalia ylivoimalla. SaiPa oli päästä tasoittamaan vain sekunteja ennen loppua, mutta kiekko ei päätynyt Treutlen selän taakse.

Kaakon herruudesta pelataan jälleen lauantaina, kun KooKoo matkaa Kisapuistoon.