KooKoo riisui Pelicansin aseista - uskomaton tehohetki kruunasi upean voiton

LIIGA / Raportti
KooKoon Emil Kristensen ei pisteillä juhlinut, mutta luuti isot minuutit ja summasi tehotilastoon upean +3.
Pelicansin karut loukkaantumiset ovat syösseet joukkueen syvään ahdinkoon, ja lauantaina joukkueen pysäytti Kouvolassa vakuuttavan 6−1-kotivoiton ottanut KooKoo.

Isännät kurittivat vieraitaan etenkin maalineduspelissä iskemällä kuudesta osumastaan peräti viisi aivan Pelicans-torjuja Joona Voutilaisen naaman edestä.

Lahtelaisten pelitavaksi on viimeisten kausien aikana muovautunut aggressiivinen hyökkääminen ja äärimmäisen kovan tempon pitäminen läpi ottelun. Sen myönsi kouvolalaislauman hurjaan lentoon saanut pääkäskijä Tuomas Tuokkola.

− Pelicans tuli kovempaa päälle kuin yksikään jengi tähän mennessä, päävalmentaja tiivisti Ilta-Sanomien haastattelussa.

Avainpelaajien loukkaantumisista kärsivä Pelicans ei lopulta saanut murrettua KooKoon äärimmäisen hyvin toiminutta viisikkoa kultakuuppa Iikka Kangasniemen läpiajomaalia lukuunottamatta.

KooKoo nappasi upean voiton riisumalla vieraat aseistaan, ja toisaalta viimeistelemällä todella tehokkaasti. Viimeisen puolitoista minuuttisen aikana se kuritti vieraitaan iskemällä peräti kolme maalia Ville Vainikaisen (1+1), Miikka Pitkäsen (1+1) ja Toni Hyvärisen (1+1) johdolla.

Onnistuja löytyi kaikkinensa laajalla rintamalla, sillä esimerkiksi tehopisteille ylsi peräti kymmenen pelaajaa.

− Onneksi pystyimme vastaamaan ja parhaimmillaan voittamaan peliä alue kerrallaan, Tuokkola sanoi.

Yhdeksättä paikkaa Liigassa miehittävä ja viidessä edellisessä pelissä ainoastaan kerran jääneeltä kotijoukkueelta ei pidä ottaa mitään pois, mutta Pelicansin kannalta päänvaivaa tuottaa puolustajien loukkaantumiset.

Vierailla oli kokoonpanossa ainoastaan kaksi "oikeaa" puolustajaduoa, kolmannen parin muodosti hyökkääjäkaksikko Jesse Saarinen - Aleksi Rekonen.

− Toiveita on, että saisimme maanantaina kaksi (Mikko Kousa ja Libor Sulak) puolustajaa mukaan, Pelicansin valmentaja Pasi Nurminen painotti Ilta-Sanomille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo