Kauniiden maalien ilotulitusta sekä tyhmiä jäähyjä

Illan vierasjoukkue KalPa otti erittäin tärkeän kolmen pisteen voiton Kouvolassa.
Kuva © Antti Tyni
Torstai-illan liigakierroksella kotijoukkue KooKoo sai vieraita Kuopiosta, kun KalPa saapui Kouvolaan. Ottelu sisälsi paljon vauhdikkaita tilanteita sekä upeita maaleja, sillä vierasjoukkue vei kamppailun lopulta nimiinsä maalein 2-1. KooKoo jäi näin ensimmäistä kertaa kotikaukalossaan pisteittä sitten lokakuun alun. Voitolla KalPa nousi sarjataulukossa yhden pisteen päähän kymmenen kärjestä.

Ensimmäinen kaksikymppinen kului suhteellisen tasaisissa merkeissä sekä molemmat joukkueet saivat luotua molempiin kenttäpäätyihin useita puolittaisia maalintekopaikkoja. Erä olikin vauhdikas ja varsin pitkään mentiinkin päädystä päätyyn.

Erän aikana molemmille joukkueille tuomittiin yhdet kahden minuutin rangaistukset. Kotijoukkueelle poikittaisesta mailasta ja vierailijoille puolestaan koukkaamisesta. Molemmat joukkueet saivat ylivoimiensa aikana rakennettua useita pidempiä pyörityksiä, mutta vaarallisimmilta tilanteilta kuitenkin vältyttiin.

Pikku hiljaa vierasjoukkue otti pienimuotoisen pelillisen hallinnan ensimmäisen erän viimeisellä viidellä minuutilla. Se rakensi monta maalintekotilannetta kotijoukkueen alueelle, mutta vasta erän viimeisillä sekunneilla se avasi maalitilinsä. Vain 39 sekuntia ennen erän päättymistä Mikael Seppälä vei vierailijat 1-0-johtoon hienon kuvion päätteeksi.

Kotijoukkueen Juha Järvenpää otti ensimmäisessä erässä kahdeksan torjuntaa ja toisessa päässä virkaveli KalPan Niko Hovinen otti yhden kopin vähemmän eli seitsemän torjuntaa.

Jos ensimmäisessä erässä tuomittiin pari kahden minuutin rangaistusta niin toisessa erässä niitä tuli yli tuplasti enemmän yhteensä viisi kappaletta. Toisen erän ensimmäisellä kympillä kotijoukkue tarjosi KalPalle mahdollisuutta karata suurempaan johtoasemaan. Kuitenkaan vierailijat eivät onnistuneet lisäämään johtoaan kotijoukkueen hyvän alivoimapelin ansiosta.

Puolestaan erän jälkimmäisellä kympillä kotijoukkueelle tarjoutui useita mahdollisuuksia tulla tasoihin ottelussa, sillä KalPa otti reiluun kuuteen minuuttiin kolme varsin hölmöä kahden minuutin rangaistusta. Kuten kotijoukkue niin myös vierailijat pelasi hyvää alivoimapeliä, joten toisessä erässä ei nähty maaleja. Vierasjoukkueen rangaistuksien aikana varsinkin KalPan maalilla torjunut Hovinen piti joukkuettaan pystyssä, sillä hän kirjautti toisessa erässä peräti 17 koppia.

Kolmannessa erässä nähtiin hieman dramatiikkaa, sillä erän ensimmäisellä vitosella, kun vierasjoukkueen Santeri Lukka taklasi kotijoukkueen Siim Liivikiä laidan läheisyydessä. Lukalle tuomittiin tilanteesta 2+10 -minuutin rangaistus selästä taklaamisesta. Kotijoukkue ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa.

Ajassa 51.06 kotijoukkueelle tuomittiin ottelun kuudes kahden minuutin rangaistus, kun kotijoukkueen Toni Kähkönen komennettiin kahden minuutin istunnolle poikittaisesta mailasta. Rangaistusta kerkesi kulua noin puolitoista minuuttia, kun kiekko löytyi toisen kerran kotijoukkueen maalista. Tällä kertaa vierasjoukkueen maalintekijänä toimi Tommi Jokinen.

Vain reilu pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue tuli ottelussa maalin päähän ajassa 54.16. KooKoo sai KalPan alueelle pienimuotoisen pyörityksen, jonka seurauksena Liivik antoi kauniin syötön maalin tehneelle Anrei Hakuliselle, joka iski varmasti kiekon KalPa-maalin yläkulmaan ohi Hovisen.

KooKoo haki vimmatusti tasoitusta kolmannen erän viimeisiin hetkiin asti, mutta tällä kertaa ottelu päättyi KalPan 2-1 voittoon. Kolmannessa erässä kotijoukkueen Järvenpää otti ensimmäisen erän tapaan kahdeksan torjuntaa ja toisessa päässä Hovinen otti kaksi torjuntaa enemmän.