Pyörälä tasoitti kaksi sekuntia ennen loppua − KooKoo vei lisäpisteen

LIIGA / Raportti
Josh Green onnistui ainoana voittomaalikisassa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Kouvolassa nähtiin loppuhetkien draamaa, kun Kärpät onnistui tasoittamaan ottelun KooKoota vastaan 2−2:een aivan lopussa. Kotijoukkue oli kuitenkin lopulta parempi voittomaalikisassa.

Varsinaisen peliajan kolme viimeistä minuuttia olivat Kouvolassa dramaattiset.

Ottelu oli KooKoon eduksi 2−1, kun Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen käytti aikalisän. Oululaiset hakivat tasoitusta ilman maalivahtia, ja tämä oli kostautua nopeasti. Shaun Heshka antoi pahan harhasyötön keskialueelle Josh Greenille, mutta KooKoo-sentteri laukoi kiekon ohi tyhjän maalin.

Kärpät huokaisi helpotuksesta, ja alle minuutin kuluttua tästä vierasjoukkue saikin ison mahdollisuuden: KooKoon Mikko Lehtonen kaatoi Kärppien Mikko Lehtosen, ja oululaiset pääsivät yrittämään maalintekoa kuudella neljää vastaan.

Niklas Hagman luisteli maalin edestä ja osui KooKoo-maalivahti Leland Irvingiin. Irving horjahti, ja kouvolalaisten penkki protestoi heti tuomareiden ratkaisua olla viheltämättä tilanteesta jäähyä Hagmanille. Pieni törmäys näytti kuitenkin tahattomalta.

Kärpät pelasi kiekon nopeasti viivaan, ja Irving oli noussut jäästä torjunta-asentoon. Heshka laukoi kiekon maalille, ja kanadalaisvahti torjui patjallaan irtokiekon Mika Pyörälälle, joka lapioi kiekon sisään vain kaksi sekuntia ennen summeria. Täten ottelu eteni jatkoajalle ja sitten voittomaalikisaan, jossa KooKoo nappasi lisäpisteen Greenin onnistuttua.

Hagman teki avausmaalinsa

Varsinaisen peliajan 57 ensimmäistä minuuttia eivät kovinkaan puhuttavia tilanteita tarjonneet. Kärpät aloitti ottelun hyvin, ja erityisesti joukkueen ykkösketjun vauhti oli myrkkyä isännille. KooKoo silti pääsi mukaan peliin päästyään ylivoimalle, jonka jälkeen puntit tasoittuivat.

Kärppiin hiljattain siirtynyt Hagman avasi maalinteon kauden ensimmäisellä osumallaan. Avauserässä muita näkyviä hahmoja olivat muiden muassa KooKoon kärppäkasvatti Juha-Pekka Haataja sekä Kärpiltä Lasse Kukkonen, joka blokkasi ensinnä mainitun laukauksen, mutta selvisi kovasta kudista irvistyksellä ja mustelmalla.

Maalivahdeista sekä KooKoon Irving että Kärppien Jussi Rynnäs olivat hyvässä torjuntavireessä. Eritoten Rynnäs pelasti monta läheltä piti -tilannetta, eikä häntä voinut syyttää KooKoon maaleista, joista vastasivat kovalla viivalaukauksella onnistunut Lehtonen ja kouvolalaiset johtoon vienyt Eero Savilahti.

Pyörälän tasoituksen jälkeen jatkoajalla ei järin mainittavia maalintekopaikkoja nähty, ja voittomaalikisassa Green onnistui ainoana pelaajana. Lisäpiste jäi Kouvolaan, kun Irving pysäytti Hagmanin yrityksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo