Pelaajistaan luopunut KooKoo iski vahvistuneelle Kärpille luun kurkkuun

KooKoon Anrei Hakulinen pysyi joulukuussa Kärppien hyppysissä, mutta torstaina oli eri ääni kellossa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
KooKoon ja Kärppien kohtaamista seuratessa ei olisi hevillä uskonut, että joukkueista toinen oli juuri myynyt osan kärkimiehistään muualle.

Siirtorajan tuntumassa Kärpät vahvistui ja KooKoo puolestaan heikentyi, mutta torstain ottelussa jaot eivät siitä huolimatta näyttäneet lainkaan epäreiluilta.

Ottelu sai sähäkän alun ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Paikkoja siunaantui molemmille joukkueille, ja kiekon kanssa poljettiin vuoron perään päästä päähän.

Kärpillä oli avauserässä ajoittain suuria vaikeuksia päästä pois omalta puolustusalueelta, ja tämän KooKoo onnistui käyttämään hyväksi. Isäntien Anrei Hakulinen iski kiekon blokkausta yrittäneen kärppädebytantti Ivan Svarnyn ja Kärppien maalivahti Jussi Rynnäksen ohi.

KooKoo pääsi avauserän loppupuolella kokeilemaan ylivoimalla, mutta se ei tuottanut tulosta. Pian ylivoiman päätyttyä Kärpät onnistui kaventamaan tilanteen Jari Sailion ohjattua Mikko Niemelän laukauksen maaliin. Enempää maaleja ei avauserässä nähty, joten tasainen ottelu siirtyi tasalukemissa ensimmäiselle erätauolle.

Haatajan erä

Kärppien vaikeudet omassa päässä jatkuivat toisessa erässä. Erän puolivälin tienoilla Kärppien John Albert ja Antti Kalapudas epäonnistuivat oman siniviivan ylityksessä, ja oululaissyntyinen, useita kausia Kärppiä edustanut Juha-Pekka Haataja iski isännät takaisin johtoon.

Myös KooKoo onnistui iskemään maalin suoraan jäähyn päättymisen jälkeen, kun Haataja pääsi läpiajoon ja ohitti Rynnäksen toistaamiseen samassa erässä.

Kärpät onnistui kaventamaan Mikko Lehtosen tarkalla rannelaukauksella, mutta suurta lohtua se ei Kärpille tuonut. Hakulinen nimittäin onnistui toistamiseen maalinteossa taannoin HIFK:sta Kouvolaan siirtyneen Panu Miehon erinomaisesta lättysyötöstä.

Rynnäs vaihtoon

Kärpät aloitti kolmannen erän uudella maalivahdilla, kun torjuntavastuun otti tällä kaudella vähemmälle peliajalle jäänyt Sami Aittokallio. Neljää päästettyä maalia ei kuitenkaan voida laittaa Rynnäksen piikkiin, sillä virheet sattuivat useimmiten omassa päässä sählänneille kenttäpelaajille.

KooKoo ei hellittänyt kolmannessakaan erässä. Kärpät oli jatkuvasti takaa-ajajan asemassa, eikä hyviä maalintekopaikkoja juurikaan siunaantunut. Erän loppupuolella Kärpät kuitenkin onnistui kaventamaan numeroihin 4–3 kärppädebytantti Brock Trotterin upealla läpiajomaalilla.

KooKoo pysyi kuitenkin lujana, eikä antanut Kärppien tehdä vimmatusti hakemaansa tasoitusmaalia. Edes maalivahdin poistuminen ei auttanut Kärppiä, vaan viimeiset minuutit valuivat hukkaan KooKoon onnistuessa pitämään Kärpät pois maalipaikoilta.

Ottelun päätöslukemiksi jäi 4–3, joten Kärppien jo kiroukselta vaikuttavat ongelmat Kouvolassa saivat jälleen jatkoa.