Jukurit katkaisi murheellisen tilastonsa − Josh Green loukkaantui

Sipiläinen pääsi iskemään kauden avausmaalinsa varmasta maalipaikasta.
Kymmenen parhaan joukkoon pääsystä taistelevat KooKoo ja Jukurit ottivat keskiviikkoiltana yhteen Kouvolassa. Vierailijat lopulta ryöstivät pisteet maalein 3-1.

Tasaisen ja vaiheikkaan kamppailun voiton vei Jukurit, jonka viimeisin kolmen pisteen voitto nähtiin kuukausi sitten Vaasan Sportista. Nyt joukkue onnistui viemään maalin pelin edukseen kolmannessa erässä, kun Topi Nättinen iski joukkueen voittomaalin Joonas Kalliolan esityöstä.

Ottelussa oli tällä kertaa panosta, sillä Jukurit ja KooKoo kamppailevat samoista sijoista. Paljon vaikeuksia kolmansissa erissä kokenut Jukurit-joukkue pelasi ehkäpä kauden parhaimman päätöseränsä, kun se iski kahdesti kouvolalaisveräjään.

Kamppailun alkuun paremmalla jalalla tuli kotijoukkue 700:nnen liigaottelunsa pelannut Juha-Pekka Haataja pysäytti hienolla laukauksellaan pelikellon aikaan 3.51. Niskan päällä ollut kotijoukkue esitti myös oivaa ylivoimapeliä, kun Jukurit vasta totutteli Kouvolan isoon kaukaloon.

Ottelun käännekohdaksi muodostui KooKoo-kapteeni Josh Greenin ja Jukurit-hyökkääjä Turo Asplundin epäonninen yhteentörmäys keskialueella. Tilanteessa nopeasti puolustussuuntaan kääntynyt Green osui Asplundin luistelulinjalle, eikä hyökkäykseenlähtöä hakenut jukurihyökkääjä onnistunut väistämään kontaktia.

Green ei pelannut päähänkohdistuneen tällin jälkeen ottelussa, mutta KooKoo-kapteenin loukkaantuminen vaikutti selvästi kotijoukkueen otteisiin.

Kalliola ratkaisi pisteet Mikkeliin

Johtui se Greenin loukkaantumisesta tai ei, toisessa erässä Jukurit hallitsi pelin tapahtumia. Tasoituksen iski kauden avausmaalinsa tehnyt Olli Sipiläinen, joka löi irtokiekon verkkoon. Myöhemmin vierailijoilla oli myös huippupaikat siirtyä johtoon, mutta Leland Irving oli maalillaan valppaana.

Erän puolessavälissä KooKoo sai siirretyn rangaistuksen aikana loistavan tilanteen, mutta tällä kertaa Jukurit-vahti Sami Rajaniemellä oli onneakin mukana. Päätöserään lähdettiin tasatilanteesta 1-1.

Ottelun viimeisessä erässä KooKoon sihti ei ollut kohdallaan. Kotijoukkueen yhdeksästä laukauksesta peräti seitsemän päätyi ohi maalin, eikä Rajaniemi joutunut kuin kahdesti torjuntatöihin.

Vierailijoiden nälkä ja halu voittaa näkyi kolmannessa erässä selvästi katsomoon. Tiukasti keskialueen tukkineet mikkeliläiset luistelivat vastahyökkäyksiin ja pitivät huolen, ettei KooKoo saanut maalintekopaikkoja.

Vaikka peli olikin molemmilta osapuolilta päätöserässä varovaista, onnistuivat vierailijat maalinteossa, kun Topi Nättinen viimeisteli lukemat 2-1:een maalinedustalta.

Lopussa Jukurit kaunisteli lukemia, kun laukauksen viimeisellä minuutilla blokannut Joonas Kalliola luisteli röyhkeästi maalintekoon.

Mikkeliläisten kausi jatkuu torstaina Hämeenlinnassa, kun HPK toimii Ritari-areenan isäntänä. KooKoo puolestaan jatkaa samaisena päivänä pelejään Turussa TPS:ää vastaan.