KooKoo katkaisi tappioputkensa − Malinen sankarina

LIIGA / Raportti
Malinen pisti keskiviikkona työhaalarit päälle.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Hyvä ylivoima ja työnteko siivittivät KooKoon 5-1-voittoon Ilveksestä. Ratkaisijan roolia otti Jarkko Malinen, joka iski ottelussa tehot 1+2.

Kouvolalaiset ovat viime aikoina menneet vastatuuleen, sillä joukkue oli kuuden ottelun tappioputkessa. Kun vastaan tuli niin ikään alavireisesti pelannut Ilves, ilme oli toinen.

Kotijoukkueen maalinteko-ongelmasta ei ollut merkkiäkään keskiviikkona, sillä paikat käytettiin tehokkaasti hyödyksi. Myös ylivoima tuotti tulosta.

− Olen kaikista eniten iloinen pelaajien puolesta: he saivat sen palkinnon, jonka ansaitsivat. Pelasimme hyvin ja teimme paljon pieniä asioita oikein, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kehui.

KooKoo oli kotonaan aktiivisempi kuin vierailijat ja joukkue uskalsi pelata röyhkeästi. Kouvolalaiset riistivät kiekkoja kulmissa ja blokkasivat laukauksia ahkerasti.

− Se paha energia ja patoutuma, joka monesti on hävityn pelin jälkeen, alkoi purkautua, Mattila myhäili.

Tamperelaiset saivat myös hyviä paikkoja, mutta jäähyt kostautuivat joukkueelle pahemman kerran. KooKoo teki viidestä maalistaan peräti kolme ylivoimalla.

− Olihan tämä aikamoinen tyhjennys. Kovin paljon hyvää ei ollut tänään, paha päivä, Ilveksen pääkäskijä Karri Kivi harmitteli.

Kotijoukkue aloitti ensimmäisen erän sähäkästi ja peli pyöri pitkälti Ilveksen puolustusalueella. KooKoon Jarkko Malinen näytti muille mallia työnteosta kuudennella minuutilla: hyökkääjä väänsi maalin takana kolmea vastustajaa vastaan, riisti kiekon ja syötti sen lopulta maalintekopaikalla olleelle Robin Jacobssonille.

Ruotsalainen ei vetänyt huippupaikasta ohi, vaan vei KooKoon 1-0-johtoon.

Sama meno jatkui vajaa kaksi minuuttia myöhemmin, kun kapteeni Josh Green teki hyvää maskia Ilves-vahti Hannu Toivoselle. Ryan O'Connor sai kiekon lapaansa ja teki kotijoukkueen toisen maalin. Vierailijat vaihtoivat pian maalilleen Antti Lehtosen.

− Jouduimme vaihtamaan maalivahdin ja peli oli muutenkin repaleista. Kaikki hajosi alusta alkaen, Kivi puhisi.

− Tämä oli kauden ainoa peli, josta en löydä mitään positiivista sanottavaa.

Ilves pääsikin peliin paremmin mukaan erän puolessa välissä, sillä joukkue onnistui saamaan varteenotettavia laukauksia Leland Irvingin maalille. Kavennus nähtiin lopulta ylivoimalla Juha-Pekka Haatajan istuessa jäähyaitiossa. Ville Meskanen sai kiekon suoraan lapaan, eikä hän erehtynyt.

Loukkaantumisia ja lisämaaleja

Molemmat joukkueet saivat toisessa erässä huonoja uutisia pelaajarintamalta. KooKoon hyökkääjä Terry Broadhurst joutui jättämään ensimmäisessä erässä pelin kesken, eikä vammaltaan palannut edes vaihtopenkille.

− Jonkinlainen vamma tuli, hän luisteli railoon. Ei ole pelaamassa ainakaan tällä viikolla, Mattila avasi.

Loukkaantumisten runtelema Ilves puolestaan menetti puolustaja Jyri Niemen, joka talutettiin nilkuttavana pukusuojan puolelle.

Sähäkkä kotijoukkue sai lisää tuulta alleen toisen erän alussa, kun joukkue pääsi neljän minuutin ylivoimalle Olli Vainion otettua 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta. Ylivoiman puolessa välissä pirteästi pelannut Jarkko Malinen sai kiekon Jacobssonin ja Anrei Hakulisen syötöistä lapaansa, ja KooKoon kolmas maali näki päivänvalon.

− Tänään sitouduimme laukomiseen erinomaisesti. Se on ainoa paikka, josta sen purkin saa auki. Aamulla päätimme yhdessä, että pelaamme joukkueena ja toisillemme, Mattila kehui.

Tamperelaiset yrittivät pyristellä kahden maalin tappioasemasta pois, mutta vaikeudet alivoimalla eivät auttaneet asiaa. KooKoossa debytoinut Irving oli maalillaan myös hyvässä iskussa, joten vierailijoiden laukaukset eivät aiheuttaneet kovin suurta vaaraa isännille.

− Tästä pelistä ei tarvitse viedä mitään muuta kuin kiukku seuraavaan matsiin. Emme saaneet mitään aikaiseksi, Kivi tuumi.

Ilves paransi paikoin syöttelyään, mutta lisää kylmää vettä heitettiin niskaan heti kolmannessa erässä. KooKoon neljännen maalin iski 45 peliminuutin kohdalla Hakulinen, ja viidennen häkin sisään maalin edestä löi tamperelaisseuraakin edustanut Eero Savilahti.

− Elämässä tapahtuu aina välillä minusmerkkisiä asioita. On tärkeää jättää ne taakse: jos haluaa voivotella, voi voivotella loppuikänsä, Kivi rohkaisi omiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo