Ilves vankisti asemaansa pudotuspelitaistelussa - Haatajan hölmöily kostautui

Santeri Vuodin maalit siivittivät Ilveksen viidenteen peräkkäiseen voittoon.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves vankisti asemiaan tiukassa pudotuspelitaistossa kaatamalla KooKoon maalein 2—4. Ottelun hahmoksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Santeri Vuoti.

Ilves jatkoi hurjaa kevätvirettään tiistai-iltana Kouvolassa nappaamalla täydet kolme pistettä tylyn vierasesityksen jälkeen.

− Makea voitto. Jätkät olivat tosi rauhallisia tänään. Minulla oli hyvä seisomapaikka tähän otteluun, iloitsi Ilves-luotsi Karri Kivi ottelun päätyttyä.

Peli oli alusta lähtien melko avonaista, ja hyökkäykset soljuivat päästä päähän. Kumpikaan joukkue ei saanut laatupaikkoja luotua - kunnes Ilveksen Teemu Rautiainen avasi maalihanat. Maali syntyi vierasjoukkueen hyvän riiston seurauksena. Ilveksen Aleksi Mustosella oli maalin jälkeen hyvä paikka, kun hän veivasi itsensä läpi kouvolalaispuolustuksen. Maali jäi kuitenkin syntymättä.

Tamperelaisten maalivahti Antti Lehtonen jatkoi tutulla vireellään kopaten ensimmäisessä erässä kaikki KooKoon yritykset itselleen.

Erän viime hetkillä Ilves siirtyi kahden maalin johtoon, kun Santeri Vuoti punnersi maalin edestä kauden ensimmäisen liigamaalinsa.

Toinen erä jatkoi pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Pelin tempo ei harvalukuista kouvolalaisyleisöä hurmannut, mutta muutama tilastomerkintä erässä kuitenkin nähtiin.

Ilveksen, ja koko ottelun, ensimmäinen ylivoima syntyi jälleen Ilves-laituri Mustosen vahvan haaston jälkeen. Vierasjoukkue ei onnistunut kuitenkaan yllättämään kolmatta kertaa KooKoo-vahti Leland Irvingia.

KooKoolle tarjoutui erän lopussa sauma kavennukseen Ilveksen otettua kaksiminuuttisen väärästä vaihdosta. Yritys jäi kuitenkin vaisuksi ja toisellekin erätauolle siirryttiin 0—2-vierasjohdosta.

Kolmannessa erässä nähtiin sisuuntunut kotijoukkue. Palkinnon KooKoo sai Rautiaisen istuessa jäähypenkillä, kun Juha-Pekka Haataja nosti vieraat maalin päähän. Maalin jälkeinen vaihto koitui kouvolalaisten kohtaloksi, kun Vuoti siirsi komealla rannelaukauksellaan tupsukorvat uudelleen kahden maalin johtoon.

− Toisessa ja kolmannessa erässä parannettiin. Niiden ilme meidän täytyy säilyttää. Ilveksen kolmas maali oli paska, manasi Tuomas Tuokkola ottelun voittomaaliksi jäänyttä osumaa.

Erän puolenvälin tienoilla tulokkaiden pistepörssiä johtavalle Otto Koivulalle siunaantui paikka sinetöidä ottelu läpiajosta, mutta yritys jäi lepsuksi. Miltei heti tämän jälkeen KooKoo nousi jälleen ottelussa maalin päähän, Ilves-kasvatti Eero Savilahden lauottua kiekon Lehtosen selän taakse.

Savilahden tekemän kavennuksen jälkeen Ilveksen otteissa oli havaittavissa pientä epävarmuutta, mutta kiri tyssäsi Haatajan huolimattomaan hyökkäyspään jäähyyn. 40 sekuntia ennen loppua Jerry D'Amigo sinetöi tyhjään maaliin ottelun loppulukemiksi 2—4.

Pudotuspelipaikka on voiton myötä vahvasti Ilveksen omissa käsissä, mutta Kivi ei suostunut vielä menemään asioiden edelle.

− Nyt palautellaan, seuraava matsi on lauantaina. Tämä on helppoa, kun voi keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan, Kivi totesi lopuksi.