Kouvolassa nähtiin varsin yksipuolinen näytös − HIFK:lle onnistumisia laajalta rintamalta

LIIGA / Raportti
Loukkaantumisen jälkeen kolme ottelua ja kuusi pistettä. Joonas Rask onnistui KooKootakin vastaan maalinteossa. (Arkistokuva)
Kuva © Saana Hakala
Tiista-iltana Kouvolassa kohtasivat KooKoo ja HIFK. Ottelu oli miltei alusta lähtien vierasjoukkueen hallintaa, mutta kolmannessa erässä KooKoo yritti tulla otteluun mukaan. Tästä huolimatta HIFK oli vahvempi varsin selvästi ja otti voiton lukemin 4−0.

Ottelu oli kokonaisuudessaan käytännössä HIFK:n hallintaa. Se pelasi laadukkaammin kiekolla ja puolusti yhtenäisesti viisikolla. Kuvaavaa onkin, että kymmenen eri pelaajaa pääsi pisteille HIFK:sta. Ainoastaan kolmas erä oli HIFK:lta hieman hankala.

Ensimmäisessä erässä HIFK:n selkeä hallintajakso alkoi alun jäähyn jälkeen, joka kestikin koko erän loppuun saakka. Vierasjoukkue rytmitti peliä laadukkaasti ja pääsi keskialueen läpi kiekollisena varsin usein. Hyökkäysalueella HIFK pystyi pysymään kohtalaisen vahvasti kiekossa.

Ainoastaan selkeät laukaukset puuttuivat. HIFK loi silti muutamia laadukkaita maalipaikkoja, mutta KooKoon maalilla torjunut Samu Perhonen torjui nämä yritykset. Vahvan hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisen ansiosta HIFK:lla oli kiekonmenetyksen jälkeen mainiot jalansijat paineistaa kiekko pois. 

Tässä helsinkiläisjoukkue myös onnistui. Näin ollen KooKoon hyökkäykset tyrehtyivät viimeistään punaviivan kohdilla. HIFK teki myös ottelun avausmaalin, kun joukkueen kapteeni Lennart Petrell vei vierasjoukkueen 1−0-johtoon. Vielä erän loppuhetkillä Erik Thorell lisäsi johtoa.

Toisessa erässä HIFK vankisti johtoaan, kolmannessa KooKoo yritti 

Toisen erän alku oli samanlainen kuin oli koko ensimmäinen erä. HIFK pyrki rytmittämään peliä, pääsi keskialueen yli kiekollisena ja hyökkäysalueella hyökkäykset olivat pitkiä. Hyökkäysalueella HIFK pyrki myös olemaan hieman röyhkeämpi, ja ajoi maalille kiekon kanssa. 

Vaikka KooKoon kiekollinen pelaaminen ja hyökkkäyspelaaminen paranivat hieman toisessa erässä, oli se silti vaikeuksissa avauspelaamisensa kanssa. HIFK sai kiekonriistoja vahvan paineistuksen ansiosta, mutta KooKoon omat syötöt ja niiden vastaanottaminen olivat myös heikolla tasolla. 

HIFK:n Joonas Rask lisäsikin vierasjoukkueen johdon jo kolmeen maaliin, kun hän oli unohtunut maalin eteen yksin. Rask kiitti vapaasta tilasta ja ajasta, ja kiepautti kiekon ohi Perhosen. Maalin jälkeen HIFK otti hieman jalkaa kaasulta.

KooKoo pääsi myös muutaman kerran ylivoimalle. Varsinaisia laadukkaita maalipaikkoja se ei kuitenkaan pystynyt luomaan.

Kolmannessa erässä oli hieman nähtävillä HIFK:n puolelta lepsuilua. HIFK-pelaajien syötöt eivät napsuneet niin tarkasti lapoihin ja kaksinkamppailuihin mentiiin näennäisesti. 

Näin ollen KooKoo pääsikin otteluun mukaan. Se pystyi pysymään kiekossa vielä paremmin kuin kahdessa aiemmassa erässä, joten sen hyökkäyksetkin olivat hieman laadukkaampia. Vaikka HIFK pääsi ylivoimalle erän aikana, oli KooKoolla erän vaarallisimmat maalipaikat.

KooKoo pääsi muutamista ylivoimahyökkäyksistä ja maalin edestäkin yrittämään maalintekoa, mutta HIFK:n maalilla torjunut Kevin Lankinen venyi jokaisen laukauksen tielle. KooKoo otti maalivahdinkin pois reilu seitsemän minuuttia ennen loppua.

Ylivoimalla ja kuudella miehellä pelatessaan kotijoukkue pystyi luomaan muutaman maalipaikan, mutta Lankinen torjui nämäkin yritykset.

HIFK pääsi yrittämään maalia tyhjään maaliin lukuisia kertoja, kunnes lopulta Vili Sopanen onnistui maalinteossa. Näin ollen HIFK otti voiton lukemin 4−0.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo