KooKoo hukkasi johtoasemansa, mutta voitti silti - "Kolme pistettä olivat otettavissa"

LIIGA / Raportti
Michael Keränen nakutti HIFK:ta vastaan tehot 1+1.
Lauantai-iltana Kouvolassa yhteen ottivat KooKoo ja HIFK. Ottelusta muodostui vauhdikas mittelö, jossa nähtiin lopulta seitsemän maalia. Lopulta jatkoajan jälkeen KooKoo otti kotivoiton lukemin 4−3.

KooKoo meni ottelussa kolmannen erän alussa kahden maalin johtoon, mutta HIFK tuli ottelun lopussa kahdella pikamaalilla tasoihin. KooKoo kuitenkin otti jatkoajalla voiton, joka oli kouvolaisjoukkueelle kuudes ottelu putkeen, josta joukkue otti pisteitä.

− Kolme pistettä olivat otettavissa, mutta emme ottaneet. Tämähän oli äärimmäisen kova peli, kommentoi KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola ottelun jälkeen.

− Varsinkin kamppailupelaaminen ja sen jälkeen, kun menimme johtoon, niin HIFK:n painepelaaminen ja intensiteetti olivat kovia. Mielestäni HIFK oli tänään aika hyvä.

HIFK tuli ottelun alkuun erittäin vahvasti. Helsinkiläisjoukkue oli aloitteellisempi ja energisempi kuin kotijoukkue. HIFK loi maaliapaikkoja, taklasi ja sai pysäytettyä KooKoon hyökkäykset lähes järjestäen keskialueella.

Palkinto aktiivisuudesta tuli maalin muodossa, kun Juha-Pekka Haataja vei ylivoimalla HIFK:n 1−0-johtoon.

Maalin jälkeen HIFK jatkoi hyvää otettaan ja kontrolloi pelin tapahtumia. Helsinkiläisjoukkueen keskialueen puolustuspelaaminen tuotti kiekonriistoja hyvän taka- ja sivupaineen ansiosta. KooKoon ensimmäinen pitkä pyöritys HIFK:n puolustusalueella nähtiin vasta kymmenen pelatun minuutin jälkeen.

KooKoo sai tästä lisää itseluottamusta ja rohkeus palkittiin, kun Anrei Hakulinen ohitti maalinkulmalta HIFK:n maalilla pelanneen Atte Engrenin ja toi kotijoukkueen tasoihin. Maalin jälkeen ottelu tasoittui, eikä kumpikaan joukkueista pystynyt luomaan laadukkaita maalipaikkoja.

Toinen erä KooKoon, kolmas HIFK:n

Jos ensimmäisen erän alku oli HIFK:n, toisen erän alku oli KooKoon. Parin minuutin jälkeen Hakulinen pääsi puolittaiseen läpiajoon yrittämään maalintekoa, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. KooKoon aktiivinen liike ja paine tuottivat lopulta tulosta.

Kotijoukkueen Michael Keränen laukoi tulisesti ylivoimalla KooKoon 2−1-johtoon. 

Maalin jälkeen ottelu jälleen tasottui hieman. Molemmat joukkueet saivat luotua pitkiä pyörityksiä, mutta A-luokan maalipaikat loistivat poissaolollaan. Erän edetessä kohti loppuaan HIFK otti ottelun hienoiseen hallintaansa.

Vierasjoukkue sai luotua pitkiä hyökkäyksiä KooKoon puolustusalueella. HIFK sai pidettyä painetta yllä, eikä KooKoo voinut muuta kuin viljellä siirtokiekkoja keskialueelle. Kotijoukkue kuitenkin puolusti kärsivällisesti ja tiiviisti keskustaa, joten maalipaikoille HIFK ei päässyt.

Kolmannen erän alkuun KooKoo tuli vahvasti. Toni Kähkönen pääsi läpiajoon ja tuikkasi kiekon ohi Engrenin. Maalin jälkeen KooKoo tyytyi puolustamaan kahden maalin johtoaan, joten HIFK hallitsi loppuerää.

HIFK piti painetta KooKoon puolustusalueella, mutta edelleen kouvolaisjoukkue puolusti kärsivällisesti omaa maalinedustaansa. Vierasjoukkue ei saanut luotua laadukkaita maalipaikkoja kuin muutaman.

(Juha) Järvenpään pelaaminen ja jos ajatellaan, että olemme kaksi edellistä ottelua päästetty kaksitoista maalia, niin tänään puolustimme hyvin ja olimme siinä pelaamisessa kiinni, Tuokkola mietti.

Lopulta vierasjoukkueen hallinta alkoi tuottaa tulosta. Ensin Miro Heiskanen löysi maalinedustalta Juhani Tyrväisen mailan lavan, josta kiekko meni ohi KooKoon maalilla pelanneen Järvenpään. Tästä vain kolme minuuttia myöhemmin Joonas Rask toi HIFK:n tasoihin ylivoimalla. 

HIFK:lla oli vielä ottelun loppuhetkillä muutama vaarallinen maalipaikka, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt. Jatkoajalla Emil Kristensen ratkaisi ottelun KooKoolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo