Runsasmaalinen avauserä vei Ässät voittoon

Ässät sai nauttia kolmen pisteen arvoisesti.
Toiseksi viimeisenä olevan KooKoon tuska kasvoi tiistaina, kun se hävisi kotikaukalossaan Ässille maalein 2-5. Runsaasti maaleja sisältänyt avauserä takasi lopulta kolme pistettä porilaisvierailijoille.

Paljon vaikeuksissa kauden aikana ollut KooKoon puolustaminen oli tiistainakin tukkoista, kun Ässät tehtaili avauserässä peräti neljä maalia 2500-päisen kouvolalaisyleisön edessä.

Toiseen erään maalille vaihdettu Leland Irving pystyi pelaamaan nollapelin, mutta se ei kouvolalaisia lohduttanut, kun Ässät-maalilla torjunut Andreas Bernard piti kaksi viimeistä erää tiukasti maalinsa varjeltuna.

Vaikka KooKoo johtikin avauserässä kamppailua kahteenkin otteeseen, olivat vierailijat selvästi isäntiään edellä ensimmäisellä 20-minuuttisella.

KooKoon kahdesta osumasta vastasivat puolustaja Mikko Lehtonen sekä kotijoukkueesta jälleen pirteimpänä esiintynyt Terry Broadhurst.

Ässiltä hienosti yhteen pelannut kolmosketju oli puolestaan iskussa, kun Matias Varttinen (1+1) ja Simon Suoranta (2+1) johtivat porilaisten marssia. Myös Niko Ojamäki kasvatti kauden maalisaldonsa viiteen kahdella osumallaan.

Puolustuspeli parani, Ahon aikalisä rauhoitti

Toiseen erään kouvolalaiset vaihtoivat maalilleen Irvingin, vaikka Samu Perhosella ei ollut paljoakaan sanomista Ässien tehoerän maaleihin.

Kotijoukkueen peli piristyikin hieman, vaikkakin KooKoo ei kuitenkaan päässyt todellisille vaaranpaikoille. Kotijoukkue myös antoi Ässille paikan lisätä johtoaan 5-3-ylivoimalla. Tällä kertaa Ässät ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään ensimmäisen erän tehokkuudella.

Molempien joukkueiden valmentajat olivat varmasti painottaneet avauserän jälkeen puolustuspelin tärkeyttä, sillä niin toisessa kuin kolmannessakaan erässä ei nähty avauserän tyylistä kohellusta.

KooKoo näytti vielä kolmannen erän alussa tulevan peliin mukaan, kun joukkue vyörytti Ässien alueella. Porilaisten päävalmentaja Jyrki Ahon ottama aikalisä kuitenkin rauhoitti peliä, eikä kotijoukkue onnistunut enää ohittamaan 27 torjuntaa napannutta Bernardia.

Viimeisen niitin iski porilaisten Simon Suoranta, joka osui tyhjään maaliin. Tämän jälkeen myös Ojamäellä tarjoutui paikka puolittaisesta läpiajosta, mutta tällä kertaa hattutemppu jäi syntymättä.