Keskikastin kamppailu kääntyi KalPalle

LIIGA / Raportti
Kai Kantola onnistui viimeisellä minuutilla voittomaalin teossa.
Kuva © Saana Hakala
Kuopiossa kiekkoiltiin vähämaalinen kamppailu, kun samoista sijoista taistelevat KalPa ja Ässät ottivat yhteen. Tärkeät kolme pistettä jäivät lopulta isännille.

Kuopiossa ottelu alkoi tasaisen rauhallisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei maalipaikoilla juhlinut, ja pelin tahti oli muutenkin verkkainen.

Ensimmäisen kerran vauhtia tiistai-iltaan saatiin, kun KalPan Mikko Nuutiselle tuomittiin kaksiminuuttinen. Ässien ylivoima oli edellisten pelien tapaan vaikeaa, mutta isäntäjoukkue pääsi alivoimaisena hyvään maalintekopaikkaan Ville-Vesa Vainiolan yrittäessä Andreas Bernardin ohittamista.

Avauserän tapahtumat jäivät lopulta köykäisiksi, sillä toista KalPan alivoimaa lukuunottamatta kentällä ei nähty erikoisempia tilanteita. Ässien toinenkin ylivoima lähti toimimaan heikosti, ja kun vieraat viimein saivat kuvionsa kuntoon, tilanne vihellettiin aiheettomalta näyttäneeksi paitsioksi.

Toiseen erään KalPa oli vaihtanut hieman isommalle vaihteelle, ja varsinkin erän alku oli isännillä hyvin hallussa. Avausosumaa saatiin silti edelleen odotella, ja ensimmäinen tilastomerkintäkin oli vasta erän puolivälissa tuomittu jäähy − jälleen kotijoukkueelle. Balazs Sebok kampitti Jere Seppälän, minkä jälkeen Sebok iski mailansa palasiksi vaihtoaition laitaan. Tämän jälkeen tuomaristo lisäsi KalPa-hyökkääjän jäähyyn vielä kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Vain puolisen minuuttia KalPan alivoiman päättymisestä Jussi Makkoselle tuomittiin Ässien ensimmäinen jäähy. Rangaistusta oli ehtinyt kulua vain hetki, kun kiekko pomppi ässäpelaajan kautta maaliin. Osuma merkittiin lopulta Nuutisen nimiin.

Erän loppuun nähtiin todellinen jäähysuma, kun Ässien jäähypenkkiä kulutti yhtä aikaa peräti kolme pelaajaa. Ensin Simon Suoranta lähti istumaan estämisrangaistusta, ja välittömästi perään Niko Peltola vippasi kiekon katsomoon. Porilaistroikan täydensi lopulta Juho Tommila kampitusjäähyllään.

Pitkästä kahden miehen ylivoimasta huolimatta KalPa ei kuitenkaan onnistunut lisäämään johtoaan. Ässien uhrautuva alivoima esti isäntien maaliaikeet, vaikka KalPa saikin pelin pyörimään melko mallikkaasti.

Loppuun asti vähämaalisena

Ässät sai pelistä enemmän otetta päätöserässä, ja Jarno Kärki toikin porilaiset tasoihin erän puolivälissä. Kärjen laukaus oli kyllä terävä, mutta osa maalista meni muuten mainion illan pelanneen Niko Hovisen piikkiin kiekon pyörähdettyä räpylän kautta maaliin.

Pelin loppuhetkiin saakka jatkoaika näytti väistämättömältä, mutta viimeisellä minuutilla Kai Kantola iski aloituksen jälkeen ottelun voittomaalin. Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi otti vielä aikalisän, ja sen jälkeen Bernardin pois maalilta, mutta toista kertaa porilaiset eivät enää tasoihin tulleet. KalPa otti näin tärkeät pisteet sarjataulukon keskikastin kamppailusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle