TPS:n jatkoaikavoiton takuuna kokemus - Eric Perrin ja Tomi Kallio ratkaisumiehinä

Eric Perrin oli mies paikallaan jatkoajalla, sillä hän ratkaisi turkulaisille tärkeän voiton.
Niiralan lauantai-illassa nähtiin varsin maalirikas ottelu, kun kotijoukkue KalPa sai vieraita Turusta. Ottelu eteni aina jatkoajalle asti, ja TPS vei lopulta kamppailun nimiinsä maalein 4-3. Voiton ratkaisumiehenä toimi TPS-hyökkääjä Eric Perrin. Perrin kirjautti ottelussa tehopisteet 1+1. TPS:n toinen tehomies oli niin ikään kokenut Tomi Kallio, joka iski tehopisteet 2+1.

KalPa sai lauantai-iltana vastaansa TPS:n, joka haki ensimmäistä vierasvoittoaan. Ottelu käynnistyi Niiralassa varsin verkkaisesti, eikä ensimmäisessä erässä nähty kuin yksi maali. Erän ainoan osuman taiteili kotijoukkueen Janne Tavi ylivoimalla, kun oli pelattu erää ainoastaan vajaa viisi minuuttia.

Toisessa erässä molempien joukkueiden pelitempo nousi entisestään, jonka seurauksena ensimmäinen erä muistitti lähinnä kevyttä veryttelyä. Toisessa erässä vierasjoukkue TPS sai luotua paremmin maalipaikkoja ja kotijoukkueen maalinsuulla torjunut Dennis Godla joutui venymään tosissaan kiekon eteen.

TPS sai toimitettua erän aikana kahdesti kiekon ohi torjuneen Godlan. Ensin TPS:n nuori hyökkääjä Petrus Palmu toi vierasjoukkueen tasoihin, kun toinen erä oli suunnilleen puolessa välissä.

TPS siirtyi ajassa 34.10 maalin johtoasemaan, kun kokenut Tomi Kallio toimitti kiekon ohi Godlan. Erätauolle poistuttiin vierasjoukkueen johtaessa 2−1.

Kotijoukkue tuli kolmanteen erään sisuuntuneena, mikä näkyi onnistumisena. Kolmatta erää oli pelattu ainoastaan kaksi minuuttia, kun kotijoukkueen kannattajat saivat jälleen aihetta riemuun. Tasoitusmaalin tekijänä toimi Alexander Ruuttu

Vain minuuttia myöhemmin nähtiin hieman dramatiikkaa, kun kotijoukkueen Alexandre Texierille tuomittiin 2+10 minuutin käytösrangaistus. Rangaistuksen syynä oli päähän kohdistunut taklaus.

Texierin rangaistus ei onneksi sekoittanut kovasti kotijoukkueen pakkaa, sillä se siirtyi reilu kaksi minuuttia myöhemmin 3−2-johtoon Alex Lavoien osumalla.

Moni KalPan kannattaja oletti pääsevänsä juhlimaan tärkeää kolmen pisteen voittoaan, mutta vierasjoukkueen Kallio oli toista mieltä. Hän toi TPS:n tasoihin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä ainoastaan 51 sekuntia. Kallion maali oli nimensä mukainen pukukoppimaali. Edessä oli viiden minuutin jatkoaika.

Ajassa 62.42 kiekko löytyi neljännen kerran Godlan selän takaa, maalintekijänä illan tärkeimmässä osumassa kokenut Eric Perrin. Näin ollen TPS vei mukanaan tärkeät kaksi sarjapistettä ja otti ensimmäisen vierasvoiton kuluvalla kaudella.