Palloseurasta ei KalPan pysäyttäjäksi

LIIGA / Raportti
Mikko Nuutisen maila puhui yhden maalin edestä.
Kuva © Timo Savela
Kuopiossa pelattiin myös itse jääkiekkoa kaiken juhlahumun lomassa. Sarjan piikkipaikalta otteluun lähtenyt KalPa nousi kaksi kertaa ottelussa TPS:aa vastaan maalin tappioasemasta tasoihin ja rynnisti päätöserässä ohi.

Sama kaava illasta toiseen. KalPa antaa siimaa kahdessa ensimmäisessä erässä ja kampeaa päätöskolmanneksella tai jatkoajalla ohi. Turun Palloseuraa vastaan varsinainen peliaika riitti todistamaan savolaisten paremmuuden.

Siinä missä avauserässä molemmat joukkueet hissuttelivat sukat jalassa välttäen kontakteja tapahtui toisessa ja kolmannessa erässä sitäkin enemmän. Palloseurasta ensimmäisessä erässä maalinteossa onnistui Jasper Lindsten ja toisessa erässä Jani Forsström. KalPan kaapit iskivät toisessa erässä ensin Tommmi Jokinen ja sitten Janne Keränen.

Ensimmäinen erätauko muutti ottelua kaikin puolin. Laiskasti ja virheitä vältellen pelanneet joukkueet iskivät molemmat uutta vaihetta kehiin toiseen erään. Vastaavasti ottelun tuomarilinja karsi toisesta erästä eteenpäin huomattavasti tarkemmin kaikki koiruudet pois.

- Tämä Kimen juttu oli todella tunteellinen. Tämä oli peli, joka nimenomaan haluttiin voittaa mutta lähdettiin voittamaan sitä väärällä tavalla eli pelkäämällä ettei voitetakaan. Oli pala kurkussa ja se jäi siihen kurkkuun, pohti KalPa-valmentaja Pekka Virta heikkoa ensimmäistä erää.

Asia ei jäänyt ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen jälkeen käsittelemättä.

- Oli puhetta erätauolla, että voidaan hävitä tämä tuloksella mutta ei tällä tavalla täyden hallin edessä että ei laiteta munia likoon, Virta kertasi ja oli tyytyväinen peli-ilmeen muutokseen toisesta erästä alkaen.

Tunnetta saatiin toisesta erästä lähtien molemmin puolin ja kaikin puolin arvokas ilta sai ansaitsemansa päätöksen sarjan kahden kärkipään joukkueen esittäessä paikoin erittäin aaltoilevaa kiekkoa.

Asetelmia illan taistossa haki erityisesti ottelun avausmaalin iskenyt Lindsten, joka lie 2-1-maaliin syöttöpisteen saalistaneena pyrki aateloimaan iltansa Gordie Howe -hattutempulla siinä kuitenkaan onnistumatta. Niko Mikkolan kanssa aloitettu paini KalPan vaihtoaition edessä kuivui kasaan yhtä nopeasti kuin alkoikin.

Ottelun ratkaisun naulasi Mikko Nuutinen, joka iski näyttävästi suoraan syötöstä kiekon ohi Aleksandar Georgievien kolmannen erän alkupuolella. Jesse Mankisen tyhjiin iskemä 4-2-osuma tuli tarpeeseen, sillä Jerry Ahtola survoi vieraat yhden maalin päähän vielä kuusi sekuntia ennen loppua.

Kovassa otteluruuhkassa painivalla KalPalla on tovi aikaa palautua juhlahumusta.

- On viisi viikkoa painettu ristiin rastiin Suomen niemeä ja pikku breikki tulee hyvään väliin. Nyt kolmen päivän loma ja hieman nollataan, Virta päätt

» Lähetä palautetta toimitukselle