Veli-Matti Savinaiselle tuomittiin ottelussa pelirangaistus.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

KalPa pelasi vahvuuksillaan - Veli-Matti Savinainen tyhmäili summerin jälkeen

Torstai-iltana pelattiin kauden toinen finaaliottelu Niiralan montussa. Ensimmäistä erää hallitsi vierasjoukkue ja kahta viimeistä erää puolestaan KalPa, joka otti toisen kiinnityksensä kohti Suomen mestaruutta. Illan ottelu päättyi samoin luvuin kuin ensimmäinen ottelu, eli 3−2.

Ensimmäisessä erässä vierasjoukkue Tappara tuli otteluun todella vahvasti halliten kentällä pelillisiä otteita, kuten voittamalla kerta toisensa jälkeen kaksinkamppailuja.

Kun ensimmäistä erää oli pelattu reilu 15 minuuttia, nähtiin ottelun avausmaali. Maalin taiteili vierasjoukkueen Juhani Jasu, joka pääsi läpiajoon ja kotijoukkueen maalissa torjunut Eero Kilpeläinen joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Tappara siirtyi ehkä hieman ansaitustikin johtoon ja erätauolle siirryttiin lopulta samoista lukemista.

Tapparan hallinnasta kertoo myös Kilpeläisen torjuntamäärä ensimmäisessä erässä, kun hän torjui 11 kertaa. Virkaveli Dominik Hrachovina vierasjoukkueen maalilla joutui torjumaan ainoastaan kolme koppia.

Jos vierasjoukkue oli ottelun ensimmäisessä erässä paljon parempi, kotijoukkue paransi otteitaan löytämällä uuden vaihteen pelaamiseensa. KalPan painostus tuottikin varsin nopeasti tulosta, sillä kotijoukkueen tasoitusmaali näki päivänvalonsa, kun oli pelattu toisesta erästä reilu neljä minuuttia. Kuopiolaisten maalintekijänä Matias Myttynen.

Vain neljä minuuttia kotijoukkueen tasoitusosumasta KalPa onnistui jo maalinteossa toistamiseen siirtyen 2−1-johtoon. Tällä kertaa kotijoukkueen maalintekijänä Jyri Junnila, joka nousi hyvin laidalta ja laukoi terävän laukauksen ohi Hrachovinan.

Näihin numeroihin päättyi myöskin toinen erä, ja torjunnat jakaantuivat hieman tasaisemmin, sillä Kilpeläinen torjui seitsemän kertaa ja Hrachovina otti toiset kolme koppia.

Kolmas erä ei alkanut vierasjoukkueen kannalta parhaimmalla mahdollisella tavalla, kun KalPa siirtyi kahden maalin johtoon reilun minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkueen Sami Mutasen laukaus kimposi Hrachovinan torjunnasta Niko Mikkolan lapaan, jolla olikin varsin helppo työ laittaa kiekko tyhjään Tappara-maaliin.

Ajassa 57.35 vierasjoukkue otti Hrachovinan pois maalin suulta ja haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Tapparan ei tarvinnut pitkään pelata kuudella, kun kiekko löytyi Kilpeläisen maalista toisen kerran. Vierasjoukkueen kavennusmaalista vastasi Valtteri Kemiläinen.

Tappara sai kavennusmaalista paljon virtaa ja haki vimmatusti tasoitusmaalia. Tärkeillä hetkillä kuopiolaisjoukkueen maalivahti Kilpeläinen otti todella tärkeitä torjuntoja, eikä vierasjoukkue päässyt yrittämään maalintekoa.

KalPa jaksoi puolustaa loppuun asti, ja näin ollen otti finaalisarjan toisen voittonsa ja johtaa jo sarjaa voitoin 2−0. Kolmannessa erässä Kilpeläinen otti 13 koppia, ja vierasjoukkueen Hrachovina koppasi vain viisi kertaa.

Summerin jälkeen nähtiin vielä hieman dramatiikkaa, kun Veli-Matti Savinainen poistui kaukalosta ja samalla rikkoi mailansa laitaan. Savinaisen mailan lapa ottikin ilmalennon, ja ei voida varmasti sanoa, osuiko se johonkin katsomossa. Savinaiselle tuomittiin tilanteesta kuitenkin pelirangaistus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit