Kuopion iltapuhde oli täyttä viiden tähden viihdettä

Sport nousi loppujen lopuksi voittoon.
Kuva © 16-17
KalPan ja Sportin tiistain ottelussa saatiin leipää ja sirkushupeja koko rahan edestä. Kiekkoilta oli huippujännittävä, sisälsi hienoja suorituksia sekä vaihtelevia tilanteita ja peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Loppulukemat olivat lopulta 4-5 (0-3, 1-0, 3-1, 0-1).

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajan puolivälissä. Jatkoajalle oltiin päädytty melkoisesti heittelehtineiden tilanteiden jälkeen ja jatkoajan tyyli kuvasti myös peliä osuvasti. Kummallakin joukkueella oli omat vahvat hetkensä, kunnes tällä kertaa oli Sportin vuoro rankaista. Ari Gröndahl vippasi kiekon maalin kulmalta sisään ja vaasalaiset veivät kaksi pistettä mennessään.

Avauserä oli todella kaksijakoinen

Ottelu alkoi melkoisella hurlumhei-tavalla, kun Sport meni johtoon jo 54 sekunnin pelin jälkeen KalPan sekoiltua kiekon puolustusalueen b-pisteellä Tommi Tikalle, joka passasi Markus Nenosen maalintekoon.

Tästä ei kulunut kuitenkaan pitkää aikaa, kun vieraat ajoivat itsensä melkoiseen jäähysumaan. Joukkue otti kolme jäähyä reilun kahdeksan minuutin sisään ja isännät saivat pelin otteen itselleen. Sportilla oli suuria vaikeuksia saada omaa peliään toimimaan, mutta joukkue maalivahti Rasmus Rinne viimeisenä lukkonaan sai pidettyä KalPan nollissa.

Erän loppupuolta värittivät lukuisat nahinat. Pelikatkolla jos toisellakin oli ilmassa jatkuvaa sähköisyyttä ja nyrkit heiluivat taajaan. Erän kulminaatiopisteeksi muodostui vieraiden 18. minuutilla saama ylivoima, jonka aikana Lassi Kokkala iski illan toisen osuman.

Tästä ehdittiin mennä eteenpäin vain 23 sekuntia, kun oli uuden ylivoiman aika ja 11 sekuntia myöhemmin Olavi Vauhkonen iski jo kolmannen maalin. Erätauon koittaessa peli oli kääntynyt päälaelleen ja kuopiolaisille ei jäänyt kuin luu käteen hallinnastaan.

KalPa sai vaihdetta silmään

Toisen erän alku näytti uhkaavalta kuopiolaisittain, kun KalPa joutui kolmannella minuutilla jälleen kerran alivoimalle. Siitä se kuitenkin selvisi.

Pelin kuva alkoi kuitenkin muuttua jäähyn jälkeen ja ottelu jatkui tasaisena eteenpäin. Kumpikin loi maalipaikkoja, mutta sekä isäntien maalivahti Eero Kilpeläinen että vieraiden Rinne pitivät maalinsa puhtaina.

Erän jälkimmäisen puoliskon koittaessa KalPa sai vielä lisäryhtiä tekemiseensä ja otti entistä vahvemman otteen itselleen. Sport alkoi olla paikoittain suurissakin vaikeuksissa ja isäntien avausmaali roikkui ilmassa.

Lopulta ajassa 36.36 kotiyleisö sai juhlinnan aihetta. Jesse Mankinen ohjasi luistimellaan kiekon maaliin, mutta maali hyväksyttiin vasta pitkän tutkinnan jälkeen. Tilanne ratkesi lopulta tuomaritarkkailijan mentyä tarkastelemaan tilannetta tv-yhtiön lähetysautoon.

Enempää maaleja ei kuitenkaan enää nähty, mutta päätöserään lähdettiin kutkuttavissa tunnelmissa. Niin pahasti köysissä Sport oli toisen erän lopussa.

Mielettömän hieno ratkaisu ottelulle

KalPan vahva ote jatkui kolmannen erän alusta asti. Jyri Junnila karkasi heti alussa läpiajoon ja toi isännät jo maalin päähän. Peli vyöryi muutenkin jatkuvalla syötöllä Sport-päätyyn ja joukkue oli hätää kärsimässä.

Sport hankki lisähankaluuksia itselleen erän loppupuolella, kun se ensin joutui erän 14. minuutilla alivoimalle. Sen se vielä kesti, mutta vain sekunteja jäähyn päättymisestä oli vuorossa rangaistuslaukaus, jota KalPa ei saanut kuitenkaan hyödynnettyä. Lopulta ajassa 56.54 Balazs Sebok räjäytti kotikatsomon riemuun tasoituksellaan.

Tasoituksesta ei kulunut kuin 47 sekuntia ja vuorossa oli isäntien johtomaali, joka oli Jaakko Rissasen käsialaa. Sport ei siltikään lannistunut, vaan otti maalivahdin pois sekä aikalisän. Palkinnon se sai viimeisellä sekunnilla, kun Robin Salo tasoitti liigauransa avausmaalilla.

Jatkoaika sisälsi värikkäitä hetkiä ja oli siten pelin kokonaiskuva pienoiskoossa. Gröndahlin maali lopetti kuitenkin karkelot erän neljännellä minuutilla. Sport nousi voitollaan neljänneksi. KalPa jatkaa sarjakakkosena. Kuopiolaiset kohtaavat seuraavaksi Jukurit kotihallissaan perjantaina. Vaasalaisten seuraava ottelu on torstaina SaiPan vieraana.