Pelicansin tehoton ylivoima jätti joukkueen pisteittä Kuopiossa

LIIGA / Raportti
Eero Kilpeläinen avasi kauden nollapelillä.
KalPa onnistui avaamaan maalitilinsä ylivoimaosumalla ja aloitti kauden kotivoitolla. Pelicansille tarjottiin runsaasti ylivoima-aikaa etenkin päätöserässä, mutta maalit jäivät puuttumaan.

Pelicans pääsi pelaamaan ottelun kolmannessa erässä viisi ylivoimaa, mutta KalPan hyvä alivoima ja Eero Kilpeläisen varmat torjunnat estivät lahtelaisten maalit. Pelicansin ehdottomasti paras paikka oli joukkueen toiseksi viimeisellä ylivoimalla. Antti Erkinjuntti syötti hyökkäysalueen läpi Vili Sopaselle, mutta ykköskentän laituri onnistui laittamaan kiekon tilanteessa vielä maalin ohi. KalPa-vahti Kilpeläinen oli pelannut itsensä jo ulos tilanteesta.

Pelicansin parasta antia ottelussa oli sen ykköskenttä, joka pystyi viemään kiekkoa hyvin KalPan puolustusalueelle ja luomaan myös hyviä maalipaikkoja. Joukkueen päävalmentaja Petri Matikainen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa otteisiin kauden avauspelin jälkeen.

— Mun mielestä meiltä kaikin puolin mallikas peli tänään. Pelattiin hyvin kiekon kanssa ja luotiin paikkoja. Rakenteeseen voi olla tyytyväinen.

— Oltiin kuitenkin ihan vähän löysiä hyökkäyspelissä ja pitäis pystyä pelaamaan nollaa nollaa, jos ollaan itse tehottomia, kertasi Matikainen pelin tapahtumia.

KalPa siirtyi ottelun johtoon ensimmäisen erän loppupuolella Mikko Nuutisen ylivoimamaalilla. Janne Keränen pelasi kiekon maalin takaa Jaakko Rissaselle b-pisteen nurkalle. Rissanen pelasi kiekkoa maalille, minne Nuutinen oli ajanut röyhkeästi. Pelicansin Ben Blood hävisi kaksinkamppailun ja Nuutinen pääsi sohaisemaan kiekon Pelicans-vahti Janne Juvosen selän taakse.

Lahtelaiset onnistuivat selviämään jo tilannetta edeltäneestä 5-3-tilanteesta, mutta yhden vajaalla pelatessa KalPa pääsi johtoon. Kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Virta oli syystä tyytyväinen, että joukkue sai kauden avauspelissä heti ylivoimamaalin.

— Tehtiin tärkeä ylivoimamaali heti alkuun. Tekee hyvää, kun siitä [ylivoiman tehottomuudesta] on ollut paljon puhetta jos miettii viime kautta. Pieni apina kulkenut matkassa. Nyt ennen liigakauden alkua niitä maaleja tuli ylivoimalla ja toivottavasti se nyt jatkuu.

KalPa teki ottelun lopulukemiksi 2-0 ottelun päätöserän alussa. Neloskentän sentteri Miikka Pitkänen pääsi polkemaan puolittain yksin läpi ja sijoitti kiekon varmasti Pelicans-vahti Juvosen taakse.

Kuopilaiset matkaavat huomenna Mikkeliin Jukureiden vieraaksi. Pelicans sen sijaan kohtaa kotonaan Vaasan Sportin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo