Toisen erän tehohetki ja vahvempi voitontarve Lukon voiton takeina

LIIGA / Raportti
Pitkänen tuuletti voittomaalia Kuopiossa.
Rauman Lukko piti itsensä mukana pudotuspelispekulaatioissa haettuaan vähämaalisen vierasvoiton Kuopiosta.

Lukko käänsi ottelun pikaisesti itselleen toisen erän tehohetken ansiosta. KalPa hallitsi kenttätapahtumia valtaosan ottelusta, mutta satakuntalaisryhmä iski kahdesti vastahyökkäyksistä kahden ja puolen minuutin aikana ja marssi toiselle erätauolle 0−2-johtoasemissa.

Johto kesti lopulta KalPan päätöserän takaa-ajon, ja näin Lukko nappasi tärkeät vieraspisteet.

Lukon päävalmentaja Kari Heikkilä oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa otteisiin.

− Hyvä peli, vaikka ajoittain alakynnessä oltiinkin, Heikkilä analysoi tuoreeltaan.

Ottelun avausmaalista vastasi kauden toisella osumallaan Eetu Koivistoinen. Ilmari Pitkänen tuplasi Lukon johdon komealla laukauksellaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Toisen erän lopulla Lukolla oli ottelun paras jaksonsa, jolloin se pakotti KalPan puolustuskannalle ja oli lähellä kolmattakin osumaa.

− Maalit syntyivät omista virheistämme, eikä Lukon kolmas maalikaan erän lopulla ollut kaukana, KalPan käskyttäjä Pekka Virta ruoti taiston tauottua.

Lukko joutui varsinkin KalPan pahimpien hallintajaksojen aikana rikkomaan, jolloin KalPa pääsi harjoittelemaan ylivoimapeliään.

Näennäisestä painostuksestaan huolimatta kotijoukkue ei saanut kuitenkaan luotua kovin vaarallisia maalipaikkoja Kaapo Kähkösen vartioimalle Lukko-maalille, vaan laukaukset tulivat pitkälti kaukaa. Varsinkin Joonas Lyytinen pääsi ampumaan lukuisia kertoja.

KalPa haki kolmanteen erään uutta vaihdetta takaa-ajoon kokoonpanomuutoksilla. Ykkösketjun tutkapari Jaakko Rissanen - Janne Keränen hajotettiin, kun Rissanen sai rinnalleen Tommi Jokisen ja Keränen siirtyi hakemaan tehoja Arttu Ilomäen johtaman ketjun laidalle.

KalPa saikin palkintonsa hallinnastaan, kun Mikko Nuutinen ohitti tarkalla laukauksellaan maskin takaa Kähkösen. Tätä lähemmäksi KalPa ei kuitenkaan päässyt, ja joutui tyytymään viime viikoille tuttuun tappioon.

− Nyt on heikompi vaihe menossa, toisaalta viime aikoina on harjoiteltukin kovaa, Virta analysoi omiensa viimeaikaista suoritustasoa.

Virta jakoi tappion jälkeen kuitenkin rehdisti tunnustusta satakuntalaisvierailleen.

− Onnittelut Lukolle, tarve voittaa oli heillä vahvempi, Virta kehui vieraita.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo