KalPa kärsi tehottomuudesta - Kärpät voittoputkessa

LIIGA / Raportti
Charles Bertrand jatkoi maalitehtailua tällä kertaa Kuopiossa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kärpät aloitti vieraskiertueensa voitokkaasti Niiralan montusta ja on nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Kuopiolaisten tehottomuus jatkui ja oululaiset rokottivat KalPan virheistä paremmalla prosentilla.

KalPa lähti ottelun päätöserään yhden maalin takaa-ajoasemasta. Kuopiolaiset saivatkin erään heti reippaan alun ja ylivoiman. Joukkue ei tätä onnistunut hyödyntämään ja Kärpät pelasi alivoiman hyvin. Tämän jälkeen oululaiset pääsivät pelissä enemmän kuskin paikalle ja KalPa-pelaajien valinnat kiekon kanssa olivat usein heikkoja.

Vajaa kahdeksan minuuttia päätöserää oli pelattu, kun näytti jo, että KalPa oli selvittänyt Kärppien hyökkäystilanteen. Santeri Lukan syöttö meni kuitenkin suoraan b-pisteiden välissä vapaana olleelle Charles Bernardille ja ranskalaishyökkääjä laittoi kiekon varmasti maaliin.

KalPan kiri ei lähtenyt lentoon ja paikoin Kärpät pyöritti peliä paremmin. Oululaiset puolustivat pelin lopussa johtoaan viisaasti.

Avauserä oli maaliton ja ottelun avausmaali nähtiin toisessa erässä. Kärppien Jari Sailio pääsi vetämään keskisektorista kohti KalPan maalivahti Denis Godlaa. Miska Humaloja oli jäänyt vapaaksi maalille ja keskushyökkääjä laittoi lopulta irtokiekon maaliin.

Kuopiolaiset tasoittivat pelin hieman ennen toisen erän puoliväliä. Kilpipaidoilla oli alla pitkä pyöritys, joka tuotti lopulta tulosta. Sami Mutanen heitti syötön maalin edessä olevalle Topi Piipposelle. KalPa-laituri onnistui maalinteossa omasta irtokiekostaan. Kärppäpelaajilta tapahtui tilanteessa pari merkkausvirhettä, sillä myös KalPan Konsta Mäkinen oli tilanteessa vapaana.

Kärpät tarrasi kiinni johtoasemaan aivan erän loppupuolella. Oululaisten ykköskenttä järjesti melko karusellin KalPa-päädyssä. Pitkän pyörityksen jälkeen Mikael Ruohomaa syötti kiekon Shaun Heshkalle ja kärppäpuolustajan laukaus löysi tiensä ohi Denis Godlan.

KalPalla oli toisessa erässä hyviä mahdollisuuksia tehdä maaleja. Muun muassa Frank Gymerilla ja Alexander Ruuttulla oli erinomaisia maalipaikkoja. Lähimmäksi pääsi kuitenkin Sami Mutanen, joka suti kiekon kärppävahti Veini Vehviläisen varusteiden alta maaliin, mutta kiekko oli vihelletty poikki ennen tätä. KalPan päävalmentaja Sami Kapanen haastoi tilanteen, mutta maali pysyi hylättynä.

KalPan huono tehokkuus sai ottelussa jatkoa. Joukkue rakensi paikon hyviä paikkoja, mutta huippupaikoilla viimeistely takkusi. Lisäksi kuopiolaiset tekivät tukun merkkausvirheitä ja puolustuspäässä keskisektorilta löytyi vapaita Kärpät-pelaajia turhan usein. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo