JYPille kauden avausvoitto KalPasta

LIIGA / Raportti
JYPin Micke Saari ratkaisi ottelun uransa ensimmäisellä liigaosumalla.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kauden aiempien kamppailuiden tapaan KalPan ja JYPin kohtaaminen oli tasainen. Tällä kertaa oli JYP onnistui ottamaan kauden avausvoiton kuopiolaisista ja jatkaa voittoputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Vierasjoukkue JYP tuli ottelun avauserään aktiivisemmalla liikkeellä ja otti heti otetta pelistä. Hurrikaanipaidat pääsivät jo kuuden minuutin jälkeen kokeilemaan ylivoimaa, mutta se ei tuottanut tulosta. Erikoistilannepelaaminen oli kuitenkin jyväskyläläisillä aktiivista ja muun muassa kultakypärä Antti Suomela pääsi maalipaikkoihin.

Erän puolivälin jälkeen kuopiolaiset pääsivät paremmin peliin mukaan. Paras paikka tuli Jaakko Rissaselle, joka pääsi jo nokikkain JYP-vahti Pekka Tuokkolan kanssa, mutta kuopiolaisten sentteri haki tilanteessa vielä syöttöä.

− Ei päästy oikein siinä liikkeeseen, ja jäätiin JYPin paineen alle. Olisi pitänyt päästä paremmin viidellä pelaajalla hyökkäämään, kommentoi KalPan apuvalmentaja Anssi Laine ottelun ensimmäistä erää.

KalPan ensimmäisen erän lopun paremmasta otteesta ei ollut tietoa toisen erän alussa. Jyväskyläläiset pääsivät tekemään avausmaalin kolmen minuutin pelin jälkeen. Jani Tuppurainen antoi syötön viivaan Sami Nikulle, jonka laukaus upposi KalPa-maalivahti Eero Kilpeläisen taakse. Kiekko osui maalin edessä KalPa-pakki Joonas Lyytisen mailaan.

KalPan tasoitus nähtiin viisi minuuttia JYPin avausosuman jälkeen. Jesse Mankinen syötti maalin edustalle luistelleelle Tommi Jokiselle, joka ohjasi kiekon maaliin. Maalin jälkeen JYP oli erän lopun hieman hallitsevampi osapuoli. Peli meni vuorotellen päästä päähän, mutta harhasyöttöjen suuri lukumäärä rikkoi joukkueiden viisikkopelin rytmiä.

Pelin kuvan mukaan kuopiolaisten päätöserän alku oli tahmea, eikä joukkue tahtonut löytää hyvää tahtotilaan peliin loppuun mennessä. Hieman ennen erän puoliväliä jyväskyläläisten Micke Saari sai tehdä uransa ensimmäisen liigamaalin, ja osuma oli samalla joukkueen voittomaali. KalPan Arttu Ilomäki menetti kiekon oman alueen b-pisteen edessä ja Saari pääsi laittamaan kiekon lopulta maaliin.

− Tänään meidän kärsivällisyys palkittiin. Aiemmatkin KalPa-pelit on ollut tosi tasaisia ja ollaan minun mielestä jopa oltu niskan päällä niissä. Aina tietenkin lämmittää, kun saadaan uusi liigamaalin tekijä, kertoi JYP-käskijä Marko Virtanen.

KalPa ei saanut loppukiriä oikein kunnolla käynnistettyä. Joukkue otti maalivahdin pois ja aikalisän, mutta lopulta JYP hoiti voiton kotiin varmalla pelaamisella.

− Ei ollut meiltä mitään raikkainta peliä. Meiltä puuttuu paljon niitä "paskamaaleja", vähän on mennyt liian hienosteluksi meidän maalinteko. Puuttuu ne maalin edestä tehdyt rebound-maalit ja muut vastaavat. En mä nyt kuitenkaan lähtis tässä vaiheessa mitään hirveä isoa kuoppaa kaivamaan. Aika kovia vastustajia on meillä ollut viime aikoina, summasi KalPan päävalmentaja Pekka Virta pelin jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo