Paikalliskamppailussa tiivistyi jumbojoukkueiden ongelmat — KalPa passivoitui yllättäen päätöserässä

KalPa nappasi kotivoiton Jukurien päätöserän kiristä huolimatta.
Kuva © Antti Tyni
Savon derbyssä KalPa nappasi voiton maalein 3—2. Liigan jumbo-ottelussa tiivistyivät savolaisjoukkueiden ongelmat. Merkkausvirheitä, maalipaikkoja ja huonoja ratkaisuja nähtiin paljon. Ottelu oli virheistä huolimatta yleisölle erittäin viihdyttävä.

Jumbojoukkueiden kamppailussa KalPa oli kaksi erää huomattavasti aktiivisempi ja rakensi parhaimmat maalipaikat. Jukurit oli hätää kärsimässä huonon puolustuspelin vuoksi. Edes päävalmentaja Risto Dufvan käyttämä aikalisä ei herättänyt mikkeliläisjoukkuetta.

Päätöserässä ottelu sai käänteen, kun kotijoukkue passivoitui sille epätyypilliseen tyyliin. Passivoituminen ei Jukureita haitannut, vaan vierasjoukkue siirsi painopisteen KalPan päätyyn. Maalinteko-ongelmat sekä Dennis Godla tappoivat Jukureiden kirin.

Kalpa aloitti ottelun virkeästi ja aiheutti vierasjoukkueelle hankaluuksia puolustuspäädyssä. Erän ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin Jukurit, kun Teemu Tallberg sai vapaasti napauttaa kiekon verkkoon maalin edestä.

Kuopiolaisjoukkueen yhdysvaltalaisvahvistus Jerry D'Amigo tasoitti pelin erän lopulla maalinedustilanteesta. Maalia edelsi Jukurien Henri Koiviston korkeasta mailasta saama 2+2-minuuttinen jäähy, mutta KalPan ylivoima ei onnistunut maalinteossa hyvistä paikoista huolimatta.

Toista erää leimasivat jäähyt, sillä 11 minuutin pelin jälkeen tuomarit olivat jakaneet jo viisi kahden minuutin rangaistusta. Ylivoimalla molemmat joukkueet loivat runsaasti maalipaikkoja, mutta erässä ei nähty yhtään ylivoimamaalia.

Vauhdikkaan pelin tiimellyksessä nähtiin myös dramatiikkaa, kun linjatuomari Teemu Riikonen kamppasi KalPan Santeri Lukan. Lukka olisi päässyt tilanteesta läpiajoon Jukureiden ylivoiman aikana.

KalPa oli erän hallitseva osapuoli ja kilpirinnat iskivät kaksi maalia. Ensin Janne Tavi siirsi kuopiolaisjoukkueen 2—1-johtoon kääntölaukauksella. 3—1-maalista vastasi Kai Kantola.

Kalpa muutti pelitapaansa

Jukurit tuli päätöserään vahvasti. KalPa passivoi peliä huomattavasti ja pyrki tukkimaan keskialueen. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut estämään Jukureiden rynnistystä.

Vierasjoukkueella oli lukuisia maalipaikkoja, mutta KalPa-vahti Godla onnistui estämään maalintekoyritykset. Lopulta erän ainoa maalin nähtiin minuutti ennen ottelun loppua Jukurien Joonas Kalliolan survottua kiekon verkon perukoille. Mikkeliläisjoukkueen kiri ei riittänyt ja pisteet jäivät Kuopioon.

Jukurit pelaa ensi viikolla vain yhden ottelun, kun perjantaina vastaan asettuu Tappara. KalPa puolestaan pelaa kaksi ottelua perjantaina ja lauantaina Jypiä sekä Tapparaa vastaan. Lauantain kierroksen jälkeen Liigassa siirrytään maajoukkuetauolle.