Nollapeli ja avausmaali Liigassa − Ilves vahvaan voittoon KalPasta

Lehtonen pelasi varmaotteisesti Ilves-maalilla.
Ilves kävi kaapimassa näyttävän vierasvoiton Kuopiosta, kun se kaatoi KalPan puhtaalla pelillä. Lisäksi Ilves-puolustaja Ville Järvinen iski ensimmäisen maalinsa Liigassa.

Ilves kellisti KalPan Kuopiossa tylyin 4-0-lukemin. Antti Lehtonen piti ottelussa nollapelin, Ville Järvinen teki Liiga-uransa avausmaalin ja kultakypärä Aleksi Mustonen veivasi näyttävällä yksilösuorituksella voittomaalin.

Avauserässä KalPa pystyi karvaamaan Ilves-päädyssä tehokkaasti, eikä kotijoukkueella ollut hätäpäivää. Mikko Nuutinen vastasi erän parhaasta maalintekopaikasta kotijoukkueen osalta. Peli aaltoili päädystä päätyyn, eikä kumpikaan joukkue saanut niskalenkkiä vastustajasta.

Toisessa erässä KalPa sai alkuun ylivoiman, joka pyörikin näyttävästi ja laukaukset suhahtelivat siniviivalta kohti Lehtosen maalia. Tuloksettoman ylivoiman jälkeen Mustonen purjehti keskialueelta läpi usemmasta KalPa-pelaajasta, nousi hyökkäyssiniviivan yli ja laukoi kiekon ranteella ohi Niko Hovisen.

Keränen kävi jäässä, kiekko KalPan maalissa

Ilves puolusti maalinsa jälkeen viisaasti, eikä kotijoukkue päässyt parhaille mahdollisille tekopaikoille. Lehtonen otti muutaman erittäin varman torjunnan.

Erän loppupuolella nähtiin Ilves-kannattajien verenpaineita nostattanut tilanne, kun KalPan Jaakko Rissasen kyynärpää nousi pelitilanteessa Michael Keräsen kasvoihin. Pöllämystyneen näköinen Keränen raahusti vaihtoaitioon, kun taas Rissaselle tuomittin 2+10-minuuttinen rangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Ylivoima ei ehtinyt kauan vanheta, kun Ilveksen Jerry D'Amigo ohjasi näyttävästi vieraille toisen osuman.

Kolmas erä oli Ilveksen hallintaa, eikä KalPa saanut juuri vaarallisia paikkoja luotua. Jyri Junnila nousi kertaalleen hyvin laidalta, mutta Lehtonen torjui tilanteen varmasti.

Järvisen ensimmäisellä Liiga-maalilla tupsukorvat siirtyivät jo 3-0-johtoon, eikä KalPan yritys ilman maalivahtia viisi minuuttia ennen loppusummeria tuottanut maalia. Ilveksen Juho Liuksiala puolestaan onnistui sinetöimään loppuluvut 0-4 tyhjään kuopiolaismaaliin.