Ykkösketjun tehoilta piti KalPan edelleen voittamattomana kotijäällä

Keränen oli mukana jokaisessa KalPan maalissa.
Janne Keräsen kolme tehopistettä ja koko joukkueen aktiivinen ottelun päätöspuolisko takasivat KalPalle kolmannen kotivoiton yhtä monesta yrityksestä.

KalPa jatkoi voitokkaita otteitaan kotikaukalossaan, kun perjantaista kiekkoiltaa Kuopioon viettämään saapunut Ässät kaatui savolaisten hallinnan jälkeen lukemin 3-1.

Ässät oli ottelun alussa aktiivisempi ja meni johtoon jo ensimmäisen minuutin aikana, mutta menetti vähitellen otetta sulavasti liikkuneelle kotijoukkueelle.

Kaksi jälkimmäistä erää olivatkin sitten tiistain JYP-ottelun tapaan kuopiolaisittain vahvoja. KalPa hallitsi kenttätapahtumia, loi laadukkaampia maalipaikkoja ja olisi tehokkaammalla viimeistelyllä saattanut ratkaista ottelun jo hyvissä ajoin ennen päätössummeria.

KalPan päävalmentaja Pekka Virta oli tyytyväinen omiensa otteisiin toisen ja kolmannen erän osalta, mutta harmitteli passiivista ottelun alkua. Ottelun alkuihin on Virran mukaan panostettu, mutta toistaiseksi toteutus ei ole kohdannut teoriaa.

− Alku ei ollut vieläkään rento, ja Ässät pääsi hallitsemaan avauserää, Virta kommentoi.

Kuopiolaisten tehoista vastasi tällä kertaa joukkueen ykkösketju, joka vastasi kaikista kolmesta KalPa-maalista kolmen tehopisteen iltaa viettäneen Janne Keräsen johdolla. Keräsen rinnalla Mikko Nuutinen teki maalin ja syötti toisen, kun taas ketjun keskusmies Jaakko Rissanen alusti kaksi osumaa.

Tehokkaan ykkösnyrkkinsä lisäksi Virta jakoi kiitosta myös joukkueen tuoreimman vahvistuksen Matias Myttysen johtamalle nelosketjulle.

− Nelosketju oli hyvä. He loivat maalipaikkoja ja Myttynen pelasi mainiosti tultuaan lyhyellä varoitusajalla joukkueeseen, Virta analysoi.

Vieraiden käskyttäjä Jyrki Aho tunnusti kotijoukkueen paremmaksi, mutta manasi toisaalta omiensa maalinteon tehottomuutta.

− Varsinkin ottelun lopussa meillä oli maalipaikkoja. Alivoimalla kilauteltiin ylärimaankin, mutta pelkät rimat eivät paljon lohduta, Aho ruoti ottelun päätyttyä.